Jeff Larson – It’ll Never Happen Again : A Tim Hardin Tribute

Jeff Larson is een ervaren singer-songwriter uit de San Francisco Bay Area. Muzikaal begon Jeff onder de vleugels van producer Elliot Mazer (Neil Young, The Band) en speelde hij in clubs en op podia in de hele Bay Area.

Als autochtone Californiër zijn de invloeden duidelijk aanwezig en reiken ze van het gouden tijdperk van LA’s singer-songwriterscene in Laurel Canyon tot het muzikale erfgoed van de Bay Area en de spanning tussen de twee. Terwijl hij een soloartiest bleef, werkte hij samen met onder andere Gerry Beckley en Dewey Bunnell of America, Robert Lamm uit Chicago, John Blakeley van The Sandals en Eagles-songwriter Jack Tempchin.

Zijn vruchtbare oeuvre dat in de loop der jaren is gemaakt, is uitgebracht op verschillende manieren en labels met licentis bij JVC Victor, Universal Music, Rhino Records, BMG en anderen, van Nederland tot Japan.

In 2014 breidde Jeff zijn muzikale activiteit uit met audioproductie. Dit bleek een natuurlijke stap te zijn, hij was sinds zijn 15e artiest in verschillende studio’s en werkte later in de technologie in Silicon Valley. Deze werelden zouden botsen in het moderne opnameproces. Sindsdien werkte hij aan verschillende archiefalbums en enkele nieuwe opnames van America.

Hij ontwierp en bewerkte archiefprojecten voor legacy-acts zoals The Beach Boys, Buddy Holly en Roy Orbison, met The Royal Philharmonic Orchestra, en momenteel nieuwe solo-inspanningen van Jack Tempchin en Gerry Beckley. Jeff is de producer van de aankomende Amerikaanse release “Live From The Hollywood Bowl 1975” op Sun Records.

In 2021 benaderde een oude vriend, Gerry Beckley, Jeff om een ​​cover op te nemen van het Tim Hardin-nummer “It’ll Never Happen Again”. Again”, gepland voor begin 2023. Een nieuw soloalbum is ook in de maak, zijn eerste sinds 2014, dat in de herfst van 2023 uitkomt op het nieuwe in Nashville gevestigde label Melody Place.

“It’ll Never Happen Again” is geproduceerd, gearrangeerd en gemixt door Gerry Beckley en bevat de eerste single “Reason To Believe”, de tweede single “If I Were A Carpenter”, het titelnummer “It’ll Never Happen Again”, “Don’t Make Promises”, “Misty Roses” en “How Can We Hang On To A Dream”.

Jeff Larson op leadzang en akoestische gitaar wordt muzikaal bijgestaan ​​door Gerry Beckley op piano, akoestische en elektrische gitaren, orgel, accordeon, bas, drums en een scala aan goede muzikanten, waaronder Joachim Cooder op elektrische mbira, drums, percussie en Matt Kammen op mandola en viool. Het album is opgenomen in studio’s in Sydney, Australië en Zuid-Californië.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE