Brian Kalinec – The Beauty of it All

De Texaan Brian Kalinec wordt “een combinatie van Woody Guthrie, John Steinbeck, James Taylor en Rodney Crowell in de verhalen die hij vertelt” genoemd in een recensie in het muziektijdschrift Rootsy. Hij is ook beschreven door Robert Bartosh van Roots Music Report als “een van de meest creatieve songwriters uit de muziekscene in Texas”. Brian heeft in binnen- en buitenland aanzienlijke erkenning gekregen door evenementen te winnen zoals de Songwriter Serenade Competition, de Big Top Chautauqua Song Contest, tweede plaats in het Woody Guthrie Song Contest en finalist in de UK Songwriting Contest, om er maar een paar te noemen.Hij werd in het recente verleden genomineerd voor Songwriter of the Year en Musician of the Year bij de Texas Music Awards. verscheen op het Kerrville Folk Festival en op locaties als Uncle Calvin’s in Dallas, The Bugle Boy in La Grange, en als gast op Rich Warren’s Folkstage op WFMT in Chicago.

Brian brengt 23 juni 2023 een nieuw project uit, “The Beauty of it All”. Een nummer van dit album, “Redwood Fence”, ging eind januari in première op Americana Highways. Hij toerde deze zomer onlangs door het VK met zijn duopartner Kj Reimensnyder-Wagner eind juli 2022 ter ondersteuning van de Kalinec & Kj 2021-release “Let’s Get Away”, waaronder optredens op het Belladrum Festival in de buurt van Inverness. Zijn tourplannen voor 2023 omvatten een festival in Tsjechië en opnieuw een optreden in Belladrum.

Brian en zijn vrouw Pam zijn eigenaar van Berkalin Records, een label dat de thuisbasis is van een aantal gerespecteerde folk- en Americana-artiesten. Brian is voormalig voorzitter van de Southwest Regional Folk Alliance en zat onlangs in de raden van bestuur van Songwriter Serenade en HoustonLive.

Tracklist
01 The Beauty of It All
02 Big Hearted
03 Breakfast At Midnight
04 Two Roads
05 Redwood Fence
06 I’d Never Expect It
07 Next Door Stranger
08 Pizza and God
09 Overcommitted
10 Fix-It Man
11 If You’d Only Asked Me
12 Full Moon Window
13 The Wind
14 River of Kindness

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE