Little Bobby – That Killer B Sting

Little Bobby is een derde generatie Indiaanse muzikant die in de muzikale voetsporen van zijn vader en grootvader is getreden. Hij heeft zijn eigen muzikale weg uitgestippeld door op te treden op enkele van de grootste bluesfestivals, van het Chicago Blues Festival in Chicago, IL tot het Rawa Blues Festival in Polen. Hij heeft verschillende albums opgenomen en geproduceerd, waaronder Before the Storm (2005), Life of the Blues (2010) en Showbizz (2015) om er maar een paar te noemen. Hij heeft ook nummer één bluesalbums opgenomen en geschreven, zoals “Good Blues” (2011) van Nora Jean Bruso en “He Digs Me” (2014) van Sunday Wilde. Zijn laatste album, “God Made Me Blue”, staat sinds november 2022 in de top 50 van hedendaagse bluesalbums en de top 50 bluesalbums (Roots Music Report), en is sinds januari 2023 nummer 1 in Minnesota (Roots Music Report).

Nummer één, ‘Keep It Real’, is een rauw, pakkend nummer dat Little Bobby een paar jaar geleden schreef terwijl hij bij een paar familieleden zat. Het volgende nummer, “Heaven’s Cottonfield”, is een diepe, betekenisvolle melodie die een eerbetoon is aan enkele van de groten die niet langer onder ons zijn, zoals Etta James, BB King en Coco Taylor om er maar een paar te noemen. De daar op volgende is het titelnummer “That Killer B Sting”, waarbij je uit je stoel springt terwijl je die bluesgroove opvangt. “How Long” is het volgende met ronkende zang en opwindende gitaar. Het nummer “Mississippi Kind”, neemt je mee op een bluesreis naar het zuiden, helemaal naar Clarksdale waar Bobby een shout-out geeft naar blueshelden van hier en daar. “Bad Girl” is een nummer waar Bobby gekscherend naar verwijst als het nummer dat hij schreef om “proberen indruk te maken op een meisje”, maar deze zal zeker indruk op ze allemaal maken. “Mercy” zal je laten smeken om meer met zijn op gospel geïnspireerde bluesstijl en het vocale meesterschap van Sarah Munson. Last but zeker not least is “Weed Blues” waar hij, samen met een stukje harp van Mike Brouse, dit album aan de grote bluesy strijkstok hangt.

Credits:
Little Bobby- Lyrics, Vocals, Lead Guitar, Rhythm Guitar, Bass guitar, drums, piano, organ
Sarah Munson- Vocals (Mercy)
“Cactus”- Rhythm Guitar (Mississippi Kind)
Mike Brouse- Harmonica (Weed Blues)
Randy Keonen- Pedal Steel (Heavens Cottonfield, How Long)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE