The Ready-Mades – Tumbling Walls

Na het uitbrengen van “Autogestion Sentimentale”, hun eerste plaat, kondigen The Ready-Mades “Tumbling Walls” aan, hun gloednieuwe album uit komt op Badasonic Records.

Het Franse soul/beat kwintet werd opgericht in Parijs in 2015 en nam twee vinyl singles op rij op (4 nummers met de sobere titel “EP” en de dubbele A-kant “Ouagadougou Blues / Fire”, beide uitgebracht in 2016 en nu uitverkocht). The Ready-Mades brachten in 2018 hun eerste album, “Autogestion Sentimentale”, uit op Soundflat Records.

Foto: Titouan Masse

Opgenomen op analoge tape in de Retromixer-studio in Châlons-en-Champagne, Frankrijk, blaast “Tumbling Walls” op de gloeiende sintels van beat en soul uit de jaren 60 je tegemoed, ontsteekt geesten en zet lichamen in vuur en vlam, brengt bewustzijn en een eigentijdse kijk.

De twaalf nummers zijn opgebouwd rond koortsachtige melodieën, vintage geluid en onweerstaanbare groove, pratend over vrouwenclubs, ecologie, liefde, opstand, vaderschap, wantrouwen jegens de politieke klasse en de start-up natie.

“Dit is dope. Dankjewel! Ik hou van de rauwheid en de opnamestijl maakt dit nog mooier.” – Hober Mallow – 2SER 107.3 FM – Sydney, NSW, Australia

“Een paar GROOOVY-dingen van deze Franse groep! Vintage en toch modern… Geen synthgeluiden te horen!” – Dr. StrangeDub – KFAI-FM 90.3 / 106.7 FM – St. Paul, Minneapolis

“We houden echt van het geluid van The Ready-Mades. Klaar gemaakt voor ons hier bij CIUT-FM, Toronto.” – Ken Stower – CIUT 89.5 FM – Toronto, ON, Canada

Genre(s): Vintage Soul / Mod / 60’s / Beat Style
Label: Badasonic Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE