Dean Owens – El Tiradito

VRIJDAG 12 mei werd het verhaal muzikaal onthuld. Dean Owens presenteerde die dag de opvolger van zijn succesalbum SINNER’S SHRINE. Een prachtig verpakt dubbelalbum dat is opgebouwd uit tracks die zijn uitgebracht op zijn Desert Trilogy maar niet op Sinner’s Shrine, een verzameling nooit eerder uitgebrachte instrumentals en enkele kwalitatief hoogstaande demo’s. Het zal Dean’s licht laten schijnen op EL TIRADITO, het heiligdom van de zondaar in Tucson, Arizona dat ons herinnert aan het dramatische en tragische overspelige leven van boerenknecht Juan Oliveras. Het heiligdom voor de zondaar (Juan) staat nu op een rustige plek in Barrio Viejo in Tucson. Veel bezoekers komen naar het heiligdom om kaarsen aan te steken en wensen te doen. Ze laten vaak berichten, cadeaus en foto’s achter van overleden dierbaren. Er wordt gezegd dat als je een kaars aansteekt bij het heiligdom deze de hele nacht blijft branden zonder uit te gaan bij zonsopgang, je wens kan worden vervuld.

Nou….. voor velen van ons wordt onze wens naar meer woestijngeluiden van de man uit Leith en zijn Calexico-vrienden zeker vervuld met het verschijnen van dit dubbelalbum. Met één vocale en een volledig instrumentale schijf wordt een geheel nieuwe dimensie toegevoegd aan een intrigerend en gepassioneerd verhaal.

Dit dubbelalbum werd opgenomen in Tucson en op lange afstand met muzikanten uit Calexico. De overige nummers van de Desert Trilogy EP’s zijn eindelijk uitgebracht op één cd. En de instrumentale soundtrack voor een denkbeeldige western, geïnspireerd op het verhaal van de Sinner’s Shrine in Tucson.

“Dean’s a badass! With great songs” – Joey Burns (Calexico)

El Tiradito story:
01 Mother Road
02 Dolina
03 Ashes & Dust
04 Tombstone Rose
05 Riverline
06 She Was a Raven
07 Even When I’m Gone
08 The End
09 La Lomita (Home Demo)
10 The Hopeless Ghosts (Home Demo)

El Tiradito Instrumental Soundtrack:
1 El Tiradito
2 A Bullet and a Silver Coin
3 Canyon Without a Name
4 How The West Was Stolen
5 The Rain That Never Lands
6 The Final Ride
7 Weeping Skulls
8 Ride The Hanging Road

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE