Kyle Culkin – Shotgun Ridge

Kyle Culkin is een Amerikaanse songwriter, gitarist en artiest van rootsmuziek. Hij heeft de afgelopen twee decennia gewerkt als multi-instrumentalist en gitarist voor nationaal toerende acts zoals The Jeff Jensen Band. Culkin opende voor de grote B.B. King tijdens zijn 80ste verjaardagstour toen The King of the Blues verkondigde:

“This kid can play!”

Vandaag, met jarenlange ervaring op zak, speelt Culkin Amerikaanse rootsmuziek die een waarheidsgetrouwe authenticiteit uitstraalt van hard geleerde lessen van het leven. In elk nummer combineert hij een leuk en geestig gevoel voor humor met de worstelingen van het leven. De veelgeprezen albums van Culkin bevatten een mix van country, rock, folk en blues die een nieuwe draai geven aan een direct vertrouwd Americana-geluid. Hij overspeelt nooit zijn hand en gebruikt smaak, toon en timing om zijn teksten met de juiste hoeveelheid smaak te kruiden.

Nu heeft Culkin legendarische muzikanten en enkele van zijn muzikale helden ingehuurd als artiesten met een A-lijst band van ongelooflijke spelers voor zijn nieuwe album dat je niet wilt missen! “Shotgun Ridge” wordt uitgebracht op Tonebucker Records op 30 juni 2023.

“This band brings the A game!” – Americana Highways

“Kyle Culkin has created a an album of stripped down, rootsy songs that call to mind the best of country and rock with a bluesy feel. It’s an impressive collection that showcases his fine guitar playing and great voice. – Carl Verheyen, Guitarist for Supertramp

Tracklist:
01 My Baby’s Gone (3:54)
02 Trashy with You (2:50)
03 Whole ‘Nutha Thang (2:27)
04 Two More Bottles of Wine (3:08)
05 Willin’ (3:43)
06 Passing Through (4:41)
07 Creepin’ In (2:55)
08 Angels Get Their Way (2:33)
09 Path of Least Resistance (3:39)
10 Sweet Lullaby (2:39)

De Band:
Kyle Culkin: Guitars, Bass, Vocals
Jade MacRae: Backing Vocals
Adam Gust: Drums and Percussion
Jamieson Trotter: Piano and B3 Organ
Marty Rifkin: Pedal Steel

Gast muzikanten:
Albert Lee: Guitar and backing vocals on “Whole ‘Nutha Thang”
Johnny Hiland: Guitar on “Two More Bottles of Wine”
Jade MacRae: Vocals on “Creepin’ In”
Ted Russell Kamp: Vocals on “Path of Least Resistance”
Max MacLaury: Vocals and rhythm guitar on “Passing Through”

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE