Rebecca Aadland – Stronger Broken

Vijftien jaar na de release van haar debuutalbum brengt singer/songwriter Rebecca Aadland uit Minneapolis Stronger Broken uit. Rebecca’s resonerende en prachtige zang doordrenken dit album met originele folk/pop. Haar teksten zijn soms gevoelvol, soms humoristisch met thema’s als loskomen, liefde vinden en worstelen met de ontberingen van het leven. Helaas werd dit op dramatische wijze geïllustreerd door het recente onverwachte overlijden van haar echtgenoot en medewerker Brian Tillotson.

Behalve dat hij een van Rebecca’s grootste kampioenen was, was Brian creatief betrokken bij het project en schreef hij zelfs samen met haar een van de nummers (“Too Many Songs”). Hij was de inspiratie voor de liefdesliedjes die ze schreef. Op de ochtend van 23 maart 2022 vierden Brian en Rebecca de voltooiing van het album toen ze het artwork en de definitieve masters goedkeurde en het naar de productie stuurde. Later die dag stierf Brian onverwachts aan een hartstilstand. Met een gebroken hart en er kapot van, maar vastbesloten om het project tot een goed einde te brengen, besloot Rebecca het album uit te brengen op 13 juni, de verjaardag van de dag dat ze Brian voor het eerst ontmoette, als een manier om zijn toewijding aan haar muziek en het plezier dat ze hadden om samen eraan te werken te eren.

Het album is opgenomen en ontwikkeld door Dik Shopteau (Judd, Tina Turner, Todd Rundgren, Tex Pistols Band) en gemasterd door Greg Reierson (Prince, Jonny Lang, Jenny Lewis, The Suburbs). Ryan Bingham, Stephen Stills, Chastity Brown), gitarist Kurt Jorgensen (The Jorgensens), gitarist Lantz Dale (Jeremy Poland Band, IV Play), gitarist Boyd Lee (Tex Pistols, 2 Girls & a Boyd), keyboards/gitarist/componist Paul Winchester, cellist Jacqueline Ultan (Saltee, The Jayhawks, Ondara, Dan Wilson, Shabby Road Orchestra) en zangeres Elizabeth Ghandour (Elour). Rebecca’s jongste zoon Luke Schoper is een creatieve kracht geweest en speelt keyboards op het album.

Geboren in een muzikale familie in Absarokee, Montana, was Rebecca de zevende van tien kinderen die allemaal zongen. Muziek was altijd een onderdeel van haar leven – van het behalen van een muziekdiploma tot lesgeven op openbare scholen tot het spelen in coverbands uit de jaren 80. Hoewel ze een pauze nam van het nastreven van professionele muziek om een ​​gezin te stichten, een masterdiploma te behalen en te werken als psychotherapeut, bleef muziek altijd centraal staan ​​in haar werk, waarbij ze muzikale uitvoeringen verweefde in haar lessen en openbare spreekbeurten. Het lijkt passend dat de liefde en aanmoediging van haar overleden echtgenoot haar terugbracht naar muziek en het maken van dit album.

Rebecca Aadland roept Tracy Chapman’s doordringende teksten op en Shawn Colvin’s folk- en popgevoeligheden en verbindt thema’s als liefde (“I’ll Walk With You” – op video vastgelegd met haar overleden echtgenoot), verlies (“Broken Pieces”) en genezing. (“We’ll Get Through”). Stronger Broken is wat Rebecca zelf nog steeds aan het worden is, en dit album dient als een ontroerende muzikale gids voor mensen die een nieuw levenspad willen inslaan.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE