Soulful Femme – Attitude

Stevee Wellons en Cheryl Rinovato, van het dynamische duo Soulful Femme, zijn meer dan alleen een dynamisch zangduo. Het zijn op zichzelf al doorgewinterde artiesten, elk met een enorme ervaring in de muziekbusiness die toevallig hun krachten bundelden en een ideale chemie vonden.

“De planeten stonden allemaal op één lijn toen Cheryl en ik elkaar ontmoetten”, benadrukt Stevee. “Het werd duidelijk dat we deze reis moesten ondernemen, gewoon omdat het zo moest zijn. Zij en ik zijn vrouwen van een bepaalde leeftijd en zijn nog niet helemaal klaar om onze instrumenten op te hangen. We hebben nog veel te zeggen en we zijn vastbesloten om het hier en nu te zeggen!”

Dat is vooral duidelijk met hun nieuwe album, de toepasselijk getitelde Attitude opgenomen in de Fat Rabbit Studios in NewJersey & Skydog Studios in Pittsburgh, PA, het werd geproduceerd door bluesgrootheid Albert Castiglia en ontwikkeld door Grammy-genomineerde Dave Gross. Het beschikt ook over een indrukwekkende reeks speciale gasten, met Castiglia’s bijdrage op gitaar, de geweldige Tommy Castro die te gast is op “Talkin’ Loud and Sayin ‘Nothing”, en meervoudig bekroonde zanger en gitarist Kevin Burt met een duet op “Insane Asylum”. De andere muzikanten zijn Michael Bram (formeel van de band van Jason Mraz) op drums, Matt Raymond op bas, Doug Woolverton op trompet, Mark Earley op tenorsaxofoon en Dave Gross op Hammond-orgel en percussie.

Het is dan ook niet verrassend dat de muziek zowel zelfverzekerd als geloofwaardig overkomt, van de funk en stomp van het dynamische titelnummer en de energieke en assertieve vrolijke boogie van “Not Like You” tot de nadrukkelijke houding van “Crazy” en de gemakkelijke passie en gevoelvolle gevoel dat “Dysfunction Funk” onderstreept.

“Mijn moeder speelde piano en zong als tiener voor de kerk”, herinnert Stevee zich. ‘Ik heb het nummer ‘Attitude’ geschreven ter ere van mijn moeder,’ zei Stevee. “Ze wilde dat ik voor mezelf zou zorgen en van mezelf zou houden … en trots zou zijn op waar ik vandaan kwam, trots zou zijn op wie ik ben. En hou van de huid waarin ik zit” Ze zei dat “Crazy” tot stand kwam tijdens een zeer donkere periode in haar leven. “Gelukkig ben ik nu uit die duisternis en leef ik in het licht”. Zij noemt ook ‘Insane Asylum’, haar duet met Kevin Burt, als een van haar favoriete nummers op het album. ‘Het is een stoer deuntje,’ houdt ze vol.

“Attitude is een weerspiegeling van onze groei als kunstenaars en schrijvers”, zegt Cheryl trots. ‘De muziek komt voort uit vele genres, waaronder blues, rock, reggae en soul, maar tegelijkertijd weerspiegelen de arrangementen onze eigen kenmerkende stijl en vastberadenheid. Ons doel was om muziek te maken die contact zou maken met een live publiek en tegelijkertijd een definitieve passie en doel zou uitdragen.”

Tommy Castro is het daarmee eens. “Soulful Femme is een unieke act”, verklaarde hij. “Cheryl’s gitaarstijl complimenteert Stevee’s stem. De nummers zijn goed gemaakt, ik ben een fan!”

Soulful Femme – Set You Free (2021)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE