Jonny Benavidez – My Echo, Shadow and Me

In samenwerking met Timmion Records presenteert Daptone met trots My Echo, Shadow and Me, het debuutalbum van de soulvolle Chicano-broer Johnny Benavidez. Afkomstig uit San Diego (via El Paso, TX), werd Johnny’s verlangen om te zingen beïnvloed door zijn grootvader, John Lorenzo Guzman, die als tiener in de vroege jaren zestig enige tijd doorbracht met het harmoniseren met groepen in El Paso, met name Sonny Powell and the Night Dreamers. Toen hij 13 was, kreeg Johnny een platenspeler en een doos gevuld met R&B, Doo-Wop en Soul 45’s die hij obsessief bestudeerde, waarbij hij de harmonieën en melodieën erin gebruikte om zijn eigen unieke stem te cultiveren. Na een toevallige ontmoeting met de legendarische Dimas Garza begon Johnny’s carrière te bloeien en al snel zou hij merken dat hij samen met sterren als Eugene Pitt en Archie Bell zou zingen, wat de interesse van Timmion Records zou wekken.

Gesteund door de onvergelijkbare Cold Diamond & Mink (Bobby Oroza, Pratt & Moody) werden twee ongelooflijk succesvolle singles uitgebracht en plannen voor een volledige album werden gesmeed, met als hoogtepunt 11 originele nummers geschreven door Benavidez. Van de opbeurende bounce van het titelnummer, het doo-wop-achtige ‘Dedicated to You’, de Latijnse gloed van ‘Uncle Sam’ tot het Sweet Soul-meesterwerk ‘Somebody Cares’ (gelicentieerd en uitgebracht op een Penrose Records 45), My Echo, Shadow and Me is niet alleen een ontzagwekkende weergave van Jonny’s veelzijdigheid als artiest, maar dient ook als een venster op de eclectische reeks van soulvolle geluiden die hem inspireerden om verliefd te worden op muziek en zanger te worden. Een must have voor fans van Daptone, Timmion, Penrose, etc.

Tracklist:
01 My Echo, Shadow and Me
02 Playing The Fool
03 Uncle Sam
04 Tell Me That You Love Me
05 Slow Down Girl
06 Dedicated To You
07 Somebody Cares
08 Do What You Wanna Do
09 Your Last Song
10 Let’s Get Together
11 Dear Mother and Father

Release: 23 juni 2023
Label: Timmion Records

Jonny Benavidez – My Echo, Shadow and Me
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE