Cherise – Calling

Op de nieuwe single ‘2 Steppin’ brengt CHERISE een eerbetoon aan haar ouderen die naar Engeland reisden als deel van de Windrush-generatie: Ik heb alleen maar een sterk verlangen om voor mezelf te definiëren – en kracht te vinden in – wat het betekent om tweede generatie te zijn”, zegt ze.

Ze was al te zien in Dazed in hun ‘Five creatives disrupting archaic female archetypes’-functie in september vorig jaar, creativiteit stroomt uit CHERISE, en ze steekt evenveel hard werken en toewijding in alle aspecten van haar veelzijdige carrière; muziek, mode, yoga, lesgeven, acteren. Een van haar allereerste projecten was een ‘muzikaal avontuur’ dat werd gepresenteerd op het London Jazz Festival – ‘Evelyn and the Yellow Birds’ – een eerbetoon aan haar oma, Evelyn, die naar Londen kwam als onderdeel van de Windrush-generatie en Cherise verdiende complimenten van de BBC. Cherise’s cultuur en erfgoed komen boven uit haar hele creatieve output: “Mijn grootouders hebben me geleerd dat ik een manifestatie ben van hun stoutste dromen. De dankbaarheid en liefde die ik voor hen heb, loopt door in alles wat ik zing”, zegt ze.

In 2022 werd CHERISE gekozen om te openen voor Michael Kiwanuka in L’Olympia, Parijs en Colisée de Roubaix in Lille en Jamie Cullum voor zijn Europese lente / zomer-tour. Ze toerde ook door Europa met Nubiyan Twist. Haar cover van Norah Jones klassieker ‘Sunrise’ staat op de 2022 ‘Blue:Note Reimagined II’ op Decca Records met artiesten als SWINDLE, Theon Cross en Conor Albert. Andere samenwerkingen zijn Gregory Porter, Steam Down, Rueban James en Omar.

Dit alles is ook in de modewereld niet onopgemerkt gebleven en CHERISE werd uitgenodigd om samen te werken met het chique Parijse label Sézane.

Als klassiek geschoolde jazzmuzikant ging ze naar het Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in Greenwich, Londen, waar ze de enige zwarte jazzzangeres was. Daarvoor volgde ze gratis zaterdaglessen bij Tomorrow’s Warriors, wiens baanbrekende Young Artist Development Program voornamelijk de vroege carrières van jonge muzikanten ondersteunt, met een focus op zwarte en vrouwelijke muzikanten, en degenen wier financiële of andere omstandigheden hen mogelijk uitsluiten van kansen om een ​​carrière in de muziekindustrie na te streven. Ze wordt nu beschouwd als een van de elite-alumni, een lijst met Moses Boyd, Nubya Garcia, Cassie Kinoshi en Nérija, Femi Koleoso en Ezra Collective, Binker Golding, Shabaka Hutchings en Sons Of Kemet, Eska, Denys Baptiste, Soweto Kinch en Zara McFarlane.

CHERISE, een echt veelzijdige artiest, bewijst snel dat ze een van de meest getalenteerde jonge muzikanten in het VK is. Haar moeiteloze, onweerstaanbare zang, naast haar eerlijke, soulvolle songwriting, slaagt erin tegelijkertijd zowel eigentijds als tijdloos te zijn. Met Love Supreme, Cross The Tracks en We Out Here festivals al bevestigd voor deze zomer en haar debuutalbum, komt in juli 2023, ziet het eruit als een opvallend jaar voor onze Soul Girl, CHERISE.

Tracklist:
01 Not A Love Song
02 2 Steppin
03 Elixir
04 Night Moves
05 Colours
06 Secrets
07 Summer Love
08 To Please Dem
09 Calling
10 Play
11 Give
12 Different Kind of Love

Release: 7 juli 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE