Joanna Connor – Best Of Me

Op 9 juni 2023 bracht Gulf Coast Records Best of Me uit, het labeldebuut van
veelgeprezen Chicago bluesgitarist Joanna Connor. Naast Joanna (gitaar en zang) is ook haar vaste “Wrecking Crew” aanwezig met: Shaun Gotti Calloway – bas; Dan
Souvigny – gitaar en toetsen; Curtis Moore Jr. – toetsen; en Jason J Roc Edwards – drums en zang. Speciale gasten zijn onder meer labelgenoten Eric Demmer – saxofoon en Jason Ricci – mondharmonica en gitaristen Joe Bonamassa, Josh Smith, Gary Hoey en Gulf Coast-president Mike Zito op gitaar, David Abbruzzese op drums en de Grooveline Horns. Best of Me werd geproduceerd door Shaun Gotti Calloway, Jason J Roc Edwards en Joanna Connor, en opgenomen in Studio2424 in Chicago.

“Er zijn muzikanten die samen spelen en dat buitengewoon goed kunnen doen”, zei Joanna over de Best of Me opnamesessies. “Dan zijn er muzikanten die als één bewegen, die momenten van het delen van muziek die mystiek telepathisch is. De groep muzikanten die we hier verzamelden, creëerde een vrij stromende en vurige mix van soul, rock, funk en country, allemaal geworteld in de blues. Het opnemen in alle vrijheid met toestemming van Mike Zito en Gulf Coast Records, was opbeurend
en inspirerend. Deze opname bracht absoluut het ‘beste van mij’ naar boven en versterkte mijn band als een kracht om rekening mee te houden. Gitaarkracht en nuance is duidelijk aanwezig op deze plaat maar ook overtuigende zang, meeslepend toetsenwerk, strakker dan strakke blazers en een ritmesectie die voortstuwt en
elk nummer ondersteunt. Het album raakt aan mijn volwassen worden als vrouw, waarmee ik mijn sterfelijkheid onder ogen zie, gratie en dank, het vieren van gewonnen liefde, verloren liefde, lust en passie, de pijn en het plezier van deze menselijke ervaring hebben. Ik hoop dat de luisteraar net zoveel geniet van deze plaat als wij hadden bij het maken van.”

Foto: Patrick Roos

Joanna Connor werd geboren in Brooklyn, New York, groeide op in Worcester, Massachusetts, en daarna begon haar carrière daar op 17-jarige leeftijd, zij pakte een koffer, een Fender Twin Amp, een gitaar en kocht een buskaartje naar het Blues-mekka van Chicago, waar het haar doel was om daar de spetterende blues te leren van de besten. Slechts een maand na de verhuizing naar de Windy City, huurde Delta blues
zwaargewicht Johnny Littlejohn haar in. Een paar maanden daarna nam Dion Payton haar in dienst als een deel van zijn 43rd Street Blues Band, waar ze residenties hielden in het heilige Checkerboard Lounge en de bluesclubs van Kingston Mines, en waren de begeleidingsband achter elk groot talent in de stad. Joanna ging op tournee met saxofonist AC Reed voordat ze haar eigen band oprichtte op aandringen van de eigenaar van Kingston Mines. In 1989 tekende Joanna bij Blind Pig Records en bracht daar verschillende platen uit voordat ze de tweede artiest werd die tekende bij Ruf Records om vervolgens veel platen uit te brengen voor het in Duitsland gevestigde label, wat leidde tot een decennium van tournees door heel Europa.

In 2002 bood The House of Blues in Chicago Joanna en haar band een wekelijkse residentie aan, en met haar extra residentie in de Kingston Mines, nam Connor de beslissing om van de road touring voor een tijdje te parkeren en lokaal vier avonden per week aan het werk te zijn, terwijl ze haar twee kinderen opvoedt als alleenstaande moeder. Joanna nam ook verschillende albums op voor het zeer gerespecteerde MC Records gedurende dat decennium.

In 2019 trok een van de video’s van haar felle gitaarwerk de aandacht van een van de meest prominente gitaristen van de moderne tijd – Joe Bonamassa – evenals regisseur Adrian Lynne (Flash Dance, FatalAttraction). Lynne bood haar een scène aan die optrad in de film, Deep Water, met in de hoofdrol Ben Affleck. Tegelijkertijd gaven Joe Bonamassa en zijn label KTBA Records haar de kans om een ​​studioalbum te maken. Beide projecten vonden plaats vlak voor de COVID 19-epidemie en daaropvolgende afsluiting. Het KTBA-album, 4801 South Indiana, kwam in februari uit 2021: enorme lovende kritieken en een nummer één plek op de Billboard blues chart. The Deep
WaterÍilm werd in maart 2022 uitgebracht op Hulu.

Joanna Connor maakt nu deel uit van de Gulf Coast Records-familie en is in volle bloei.
Samenspelen met sympathieke muzikanten en ondersteunend personeel allemaal in lock-step, samen met een gemeenschappelijk doel, het doel om de top van de blueswereld te bereiken. Joanna’s tsunami aan muzikale energie en passie wordt nu op plaat losgelaten met Best of Me.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE