The Pawn Shop Saints – Weeds

Jeb Barry, gevestigd in het afgelegen Berkshire Hills in New England, is de drijvende kracht en songwriter achter de Pawn Shop Saints sinds hun oprichting in 2012. Jeb Barry, een productieve songwriter, en hoewel geworteld in Americana, heeft liedjes geschreven die vele genres doorkruisen, en is vaak vergeleken met mensen als Steve Earle, Jason Isbell en Townes Van Zandt. Spaarzame, vermoeide liedjes uit de donkere kant van het leven, de Pawn Shop Saints zijn een voorbeeld van Americana op zijn eenvoudigst en best.

Foto: Betsy Barry

Weeds, hun vierde release, is het ‘folk’-album van Pawn Shop Saints. Met dertien nummers over emotioneel verlies, een beetje pijn, maar niet noodzakelijkerwijs verdriet, zijn verschillende nummers geschreven als eerbetoon aan John Prine. Je zou Weeds hun pandemische album #3 kunnen noemen, na Ordinary Folks (2020) en Ride My Galaxy (2022), aangezien een groot deel ervan verband houdt met de afgelopen jaren. De meeste nummers zijn geschreven en veel opgenomen in 2020-21 en opnieuw heeft Jeb Barry 13 minifilmpjes gemaakt voor de geest, terwijl hij de wereld verkent tijdens de pandemie en daarna.

De vloeiende line-up van Pawn Shop Saints bestaat momenteel uit Jeb Barry (zang, gitaar, bas, banjo, mondharmonica, orgel) en Josh Pisano (drums, percussie, zang), met hulp van Michael O’Neill (gitaar, zang), Tony Pisano (accordeon) en Amy Attias (viool).

Live en edgy klinkend met een aantrekkelijke ruige spontaniteit, werd Weeds geproduceerd door Jeb Barry en Jos Pisano.

De Pers over The Pawn Shop Saints:

“.. Americana op zijn ruwst … Jeb Barry laat een indruk achter die veel dieper is dan welke hoeveelheid studiotovenarij dan ook.” – Country Music Magazine

“… slim, somber en briljant” – Maximum Volume

“’Ride My Galaxy’ is een intrigerende mix van de keiharde straatarmen Americana gekenmerkt door de overstromingen, mislukte oogsten en sterfgevallen door koorts in ‘Ain’t NoMama Here’ en wat nieuwe elementen pop, punk, psychedelica en zelfs nostalgie. Het is een goede mix en levert een boeiend album op.” – Music Riot

Format: CD, DL & STREAM
Label: Dollyrocker Records
Release: 21 juli 2023

The Pawn Shop Saints – Half Ton (2 mei 2022)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE