The Oscillators – The Oscillators

Het debuutalbum van The Oscillators is diep, rauw en energiek, Seatle funk is de stijl. Onder leiding van drummer Olli Klomp, de line-up bestaat uit leden van de polyrhythmics, Rippin’ Chicken, the Pulsations, Lucky Brown, the Trueloves, 45th Street Brass, The S.G.’s en meer… echte, diepe funk, voortgestuwd door een psychedelische sound.

Tot nu toe, terwijl deze woorden werden geschreven, is de Oscillators geen band. de Oscillators is een experimentele samenwerking met opnames die vlot verliepen.

Onze graadmeter was deze: “Vind je het leuk?” Geen agenda of doel. De hoofdmodus is simpelweg; creëren wat we leuk vinden en iets luchtigs. Toch was de lucht zwaar dus creëren we wat we willen, magische, jus-dikke vette sfeer. Moleculen, Alchemistisch dik. Blijkbaar moesten we iets buitengewoons proeven … het proces wordt “stackin-phat” genoemd. Minimale gear, maximale vibe. In feite zou dit proces en deze uitrusting de meeste opgeleide geluidstechnici ineen laten krimpen, maar de spelers weten wat ze willen.

Olli Klomp

De tape laten draaien … ja, tape! 4-track om precies te zijn, de band tot het uiterste pushen. Stapel eerst twee drumtracks op elkaar, zet ze naar één oerspoor. Soms één drummer, soms twee; “een geweldige drumbeat bevat al melodie”. Dit is je eerste laag. Over het algemeen, tenzij de muze anders zegt, wil je de bassist in brengen voor een strelende begeleiding en aanmoediging (misschien een met biertje of een joint), dan kan hij de volgende laag vet er overheen zetten. De volgende paar lagen laten dingen echt van de grond komen. Misschien is het gitaar dan hoorns, misschien toetsen. Waar de melodie ook om vraagt. Waar de muze ook om “vraagt”. Iedereen die stapelt wordt tegelijkertijd geïnspireerd, maar gehinderd, door de vorige laag; het “vernauwd genie” werkt brengt de magie in de sfeer.

Meestal waren de spelers niet tegelijkertijd in dezelfde kamer en in sommige gevallen hebben ze zelfs elkaar niet gezien, maar het klinkt als een familie en voelt als een band. Creëren wat we leuk vinden.

De natuurlijke ontplooiing van deze schepping was bevestigend, in die zin dat het scheppingsproces zeer relevant bleek. Een uiting van geloof en waardering van het experimentele proces zonder voorbereiding op iets anders. Buiten geluk voor wat exrta tijd. “Onderschat nooit de kracht van positief denken” – Ned Blanski

Muzikanten:
Olli Klomp – drums
Grant Schroff – drums
Karl Olson – drums
Ben Bloom – guitar
Colin Higgins – guitar
Bob Heinemann – bass
Jason Gray – bass
Peter Daniel – alto sax
Jason Cressey – trombone
Jimmy Austin – trombone
Lucky Brown – trumpet
Kevin Nortness – trumpet/tenor sax
Marc Hager – keys

Tracklist:
01 Track Suit 3:28
02 Packet O’ Cheese 2:54
03 Good News 3:39
04 Let’s Get There 2:37
05 Spanish Monster 3:00
06 Intersextion 0:19
07 Spinning Species 2:51
08 Emulsify 2:52
09 Flip Flap 3:20
10 Pull One Down 3:03
11 Filterface 3:54
12 Elaborate 3:37
13 Trees In Space 3:59

Release: 30 juni 2023
Format: LP / Digital
Genre: raw/deep funk

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE