Michael Bolton – Spark of Light

WERELDWIJD ICOON, SINGER-SONGWRITER MICHAEL BOLTON KONDIGT EERSTE ALBUM IN 14 JAAR AAN MET ORIGINELE SONGS, SPARK OF LIGHT

De met een Grammy bekroonde en voor een Emmy genomineerde singer-songwriter Michael Bolton kondigt zijn gloednieuwe studioalbum, Spark of Light, aan dat op 23 juni overal uitkomt. Na meer dan 20 studioalbums te hebben opgenomen in zijn legendarische carrière, keert Bolton terug naar zijn songwriting-roots met dit allereerste album met alle originele nummers, mede geschreven door Michael en enkele van de meest succesvolle schrijvers en producers van dit moment. Spark of Light bevat 10 gloednieuwe nummers en de deluxe versie heeft twee bonustracks, “Somebody To You” en “One Life”.

Bolton onthult zijn nieuwste nummer “Just the Beginning”, geschreven in samenwerking met Zac Barnett van American Authors (“Best Day Of My Life).

“We wilden een grote pakkend nummer schrijven met een soort anthemisch refrein waardoor mensen meezingen! ” Bolton legde de inspiratie achter het nummer uit.

“Als je wordt gebeld met de vraag of je met Michael Bolton aan een nummer wilt werken, is dat een gemakkelijke ja”, zei Barnett over de samenwerking “De man is een legende! ‘Just the Beginning’ was een van die nummers die we gemakkelijk konden schrijven, alles vloeide zo natuurlijk over. Ik kan echt niet meer opgewonden en vereerd zijn om een ​​rol te spelen op Michael’s nieuwe plaat!” Het vrolijke, eigentijdse liefdeslied maakte op 13 april wereldwijd zijn debuut met een wereldpremière op BBC Radio 2.

Spark of Light Tracklist:
01 Spark of Light
02 Running Out Of Ways
03 Eyes on You
04 Beautiful World
05 Whatever She Wants
06 Just the Beginning
07 Safe
08 Home
09 We Could be Something
10 Out of the Ashes

Over Michael Bolton:

Michael Bolton is een Grammy Award-winnende Singer/Songwriter en een voor een Emmy genomineerde artiest, die wereldwijd meer dan 65 miljoen platen heeft verkocht en nog steeds de wereld rondtoert. Als songwriter heeft hij meer dan 24 BMI & ASCAP Awards gewonnen, waaronder Songwriter of the Year, 9 Million-Air awards en de Hitmakers Award van de Songwriters Hall of Fame. Zijn liedjes zijn opgenomen door artiesten zo divers als Barbra Streisand, Cher, KISS, Kenny Rogers. Hij is gesampled door Jay Z en Kanye West en is een van de weinigen die samen met de legendarische Bob Dylan schrijft. Michaels talent schittert ook in virale komische momenten, zoals zijn geprezen samenwerkingen met The Lonely Island, Funny or Die en Screen Junkies, waarmee hij meer dan een kwart miljard online views vergaarde en meerdere generaties fans aansprak. Bolton is geëerd met verschillende humanitaire onderscheidingen, waaronder de Martin Luther King Award toegekend door het Congress of Racial Equality (C.O.R.E.), de Lewis Hine Award van The National Child Labour Committee, de Muhammed Ali Humanitarian Award, de Ellis Island Medal of Honor van de Nationale Etnische Coalitie van Organisaties en de Frances Preston Lifetime Achievement Award. Michael is vooral trots op de initiatieven van zijn eigen stichting, The Michael Bolton Charities, die zich nu al 31 jaar inzet voor vrouwen en kinderen die risico lopen.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE