Mick Kolassa – Wooden Music

Bij het maken van dit album wilde Mick de nummers echt maken, niet alleen spelen. We wisten vanaf het begin dat dit weer een volledig akoestisch album zou worden, door ervoor te kiezen ons te beperken tot alleen akoestische instrumenten, zorgde dit voor een coole creativiteit. We wilden echt laten zien dat een akoestisch album net zo groots en vol kan klinken als een album met de typische elektrische instrumenten – akoestisch zijn betekent niet dat het schaars hoeft te zijn (niet dat daar iets mis mee is).

Mick is gezegend met geweldige muzikale vrienden, en velen sloten zich bij hem aan op dit album. Natuurlijk kwam Jeff Jensen aan boord, zowel als producer als als eerste gitarist. Tom Lonardo en Carl Casperson, die hun magie aan “They Call Me Uncle Mick” toevoegden, zorgden voor een ijzersterke ritmesectie die alles bij elkaar hield. Doug MacLeod bracht ook zijn speciale magie naar de twee nummers die het album openen en Eric Hughes was natuurlijk een kritisch onderdeel van het team. Eric is de enige muzikant (behalve Mick) die op elk van Mick’s albums heeft gespeeld – het zou geen Mick-album zijn zonder Eric!

Dit album belicht ook de vaardigheden van twee andere harpspelers, en dat hebben ze echt waargemaakt! Bob Corritore en Mick hadden het vaak over samenwerken en dit
album bood de mogelijkheid. Je zult zien dat Bob echt heeft gepresteerd. De andere harpspeler is Vince Johnson, die niet algemeen bekend is buiten Beale Street, maar dat zeker wel moet zijn – en je zult het ermee eens zijn als je hoort wat hij deed.

Tas Cru en Mick hebben al vaker samengewerkt en Tas zorgt voor een prachtige gitaarpartij bij het nummer Memphis Wood. Tas heeft het vermogen om zichzelf in het nummer te plaatsen en eraan te werken om het beter te maken, en dat is precies wat hij deed! Een andere oude vriend, Libby Rae Watson, was de ENIGE persoon die Mick met hem wilde vergezellen op de zang voor het nummer “Baby Took A Limo to Memphis” – niet alleen vanwege haar vocale talent (wat geweldig is), maar ook vanwege haar houding, die paste het nummer perfect, zoals je zult zien.

De overgebleven gasten hebben met Mick aan verschillende projecten gewerkt en hebben het altijd beter gemaakt. Reba Russell en Susan Marshall zijn bekend en gerespecteerd in de muziekwereld, en als je niet weet wie ze zijn, moet je ze echt eens bekijken! Wat ze aan het nummer “Hurt People” hebben toegevoegd, is gewoon verbluffend.

Tracklist:
01 Educated by the Blues (2:56)
02 You Gotta Pay The Price (3:28)
03 Sugar In Your Grits (3:30)
04 Baby Took a Limo To Memphis (3:01) Guy Clark
05 If I told You (3:30)
06 Hurt People (4:51)
07 Memphis Wood (4:02)
08 If Life Was Fair (3:00)
09 Over My Shoulder (2:37)
10 One Hit Wonder (4:01)
11 Gas Station Sushi (2:20)

Muzikanten:
Mick Kolassa – vocals, guitar, percussion, kazoo
Jeff Jensen – guitar, slide guitar, percussion
Carl Casperson – upright bass
Tom Lonardo – drums
Rick Steff – piano & accordion
Eric Hughes – harmonica (1,4)
Bob Corritore – harmonica (3)
Vince Johnson – harmonica (5)
Doug MacLeod – guitar, slide guitar (1,2)
Tas Cru – guitar (7)
Libby Rae Watson – vocals (4)
Reba Russell – background vocals (6)
Susan Marshall – background vocals (6)

Label: Endless Blues Records
Release: juli 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE