Monster Mike Welch – Nothing But Time

Gulf Coast Records kondigt de ondertekening aan van de in Boston gevestigde bluesgitarist Monster Mike Welch, en zal op 30 juni zijn labeldebuutalbum ‘Nothing But Time’ uitbrengen waarvan 26 mei reeds de singel ‘l’ve Got Nothing But Time’ uitkwam.

Het nieuwe album is geproduceerd en ontwikkeld door Kid Andersen (die ook op het album speelt) in Greaseland Studios, San Jose, Californië, in maart 2023. Het bevat een all-star band, waaronder de legendarische bassist en tweevoudig Grammy-winnaar Jerry Jemmott. (Aretha Franklin, Ray Charles, Wilson Pickett, Gregg Allman).

“Ik ben al meer dan 25 jaar fan van Monster Mike Welch”, zei Mike Zito, hoofd van Gulf Coast, toen hij de aankondiging deed. “Hij is een van de absoluut beste bluesartiesten/gitaristen van onze tijd en ik vind het geweldig om met hem samen te werken. Ik hoop op wat gratis gitaarlessen.”

Welch, die meer dan anderhalf jaar tegen de COVID-19-demon vocht, zei het volgende over zijn ondertekening bij het label en de opname van Nothing But Time: “In het ergste geval was Long Covid volledig slopend, en ik heb het meeste van 2022 oprecht gevreesd of ik ooit nog fulltime muziek zou kunnen spelen. Kid Andersen en Mike Zito inspireerden me om een ​​sprong in het diepe te wagen en een nieuwe start te maken; ze stonden allebei achter me en gaven me de steun en vrijheid om het meest persoonlijke album van mijn carrière te maken.”

Met bijna drie decennia toeren en opnemen op zijn naam, is gitarist Monster Mike Welch een doorgewinterde veteraan in de internationale bluesscene. Gezien de bijnaam “Monster Mike” door acteur / “Blues Brother” Dan Aykroyd op de prille leeftijd van 13, heeft Welch sindsdien een niche veroverd als een zeer ervaren en veelgevraagde gitarist. Tot op heden heeft Welch verschillende albums onder zijn eigen naam uitgebracht en in 2001 trad hij toe tot de gelederen van een van de meest geliefde bluesinstituten van New England, Sugar Ray and the Bluetones, waar hij bleef tot 2017, vijf albums opnam en meerdere Blues-albums op zijn naam schreef en Music Award-nominaties met de band in die tijd. Daarnaast heeft Welch opgenomen met onder andere Shemekia Copeland, Ronnie Earl, Danielle Nicole, Duke Robillard, Johnny Winter, Victor Wainwright, Nick Moss, the Mannish Boys en Sugaray Rayford.

Welch verliet de Bluetones in 2017 om zich te concentreren op zijn samenwerking met Mike Ledbetter, wat leidde tot zeven Blues Music Award-nominaties en de vorming van de Welch Ledbetter Connection binnen het eerste jaar. Ze wonnen het beste traditionele album in 2018 en Mike won de BMA voor gitaar (en band) in 2019. Welch ontving drie opeenvolgende Blues Music Award-nominaties door de Blues Foundation voor lnstrumentalist-gitaar vanaf 2016, een Boston Music Award voor Best Blues Act, en is een inductee van de Rhode lsland Music Hall of Fame. In 2023 is Monster Mike Welch begonnen aan de volgende fase van zijn carrière met zijn contract bij Gulf Coast Records om nieuwe muziek te maken.

Tracks:
01 Walking to You Baby (5:15)
02 If I Had Possession Over Judgement Day (3:45)
03 I’ve Got Nothing But Time (4:03)
04 I Me Mine (4:07)
05 Offswitch Blues (4:39)
06 I Ain’t Sayin’ (3:43)
07 In Case You Care (4:30)
08 Time to Move (3:58)
09 Losing Every Battle (5:48)
10 Hard to Get Along With (4:05)
11 Jump for Joy (2:59)
12 Ten Years Ago (6:04)
13 Afraid of My Own Tears Parts 1&2 (8:44)
14 Kind Hearted Woman Blues (3:36)

Muzikanten:
Guitar/Vocals : Monster Mike Welch
Bass: Jerry Jemmott (1,3,4, 7, 13)
Kid Andersen (2, 5, 6, 8-12)
Piano: Bob Welsh
Organ/Misc. Keys: Kid Andersen
Drums: Fabrice Bessouat
Tenor Saxophone: Eric Spaulding (1, 5, 6, 8-12)
Mike Peloquin (3, 4, 7, 13)
Baritone Saxophone: Jack Sanford (1, 5, 8, 9)
Dr Aaron Lington (3, 4,7)
Trumpet: John Halblieb (1, 3, 4, 7, 12, 13)
Trombone/Horn Arrangements: Mike Rinta (3, 4, 7, 13)
Percussion: Vicki Randle (2, 3, 7, 13)
Background Vocals: JQ Welch (4) Jeannette Ocampo Welch (3) Lisa Leuschner Andersen (3)
Harmonica: Rick Estrin (2)

Release: 30 juni 2023
Label: Gulf Coast Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE