Weber Brothers – The Water Street Trilogy Part 2, In the Tangled Web

In een korte periode tussen de lockdowns in de zomer van 2021, Rock and rollers uit Peterborough, The Weber Brothers, werden geconfronteerd met een vreemd vertrouwde situatie.

“Het was de tweede zomer van de pandemie. Er waren dus weinig kansen tussen om als band te spelen”, zegt Sam Weber. “En we hadden nogal wat materiaal dat we niet hadden nog niet opgenomen.”

Dus belden de broers hun vriend en producer extraordinaire James Mckenty met een idee; om een ​​dag de tijd te nemen en de 5-koppige band ‘live’ op te nemen. Met Marcus Bowne op drums, Emily Burgess op gitaar en Ryan “Rico” Browne als multi-instrumentalist. De groep had een backcatalogus van zo’n 30 nummers klaar voor het project.

“We hadden veel deuntjes die we al een tijdje live deden. Voor mij waren de arrangementen behoorlijk sterk, en we hadden ze genoeg gespeeld om te weten wat we allemaal aan het doen waren. Dus waarom niet een dag de tijd nemen en proberen ze live te vloeren? Het is een benadering van opnemen die we in jaren niet hadden
gedaan.”

McKenty huurde een gebouw in Gore’s Landing (hetzelfde gebouw waar hij zou opnemen Neil Young een paar weken later) en bracht zijn mobiele opname-installatie mee.

“Als je met iemand als James werkt, is het een echte opluchting omdat je dat nooit zorgen hoeft te maken over de technische kant. Je kunt je gewoon concentreren op het spelen van de muziek. En aan het spelen samen als een band.”

Het resultaat is een hele prestatie: 31 nummers opgenomen in de loop van een dag van 13 uur. “In the Tangled Web”, het tweede deel in de collectie genaamd “The Water Street Trilogy” zal in juli worden uitgebracht. Deel 1 van de trilogie, “Wild as the Wild Dogs”, oogstte
lovende kritieken en bereikte # 1 op Roots Music Report. Het derde deel van de trilogie zal later worden uitgebracht.

“Voor mij gaat deze diep de nacht in. Waar de eerste (“Wild as the Wild Dogs”) zoiets is als je klaarmaken om uit te gaan voor de nacht, komen waar je heen gaat en dan het opbranden … deze gaat vanaf daar verder … begint misschien rond middernacht of 01.00 uur, de zaal rockt nog een tijdje totdat de bar sluit en je naar huis moet gaan … je bent nog opgewonden, dus je bent nog lang op … tot in de vroege uurtjes … dat kunnen een paar pittige uren zijn.”

Het album wordt geleverd met een eerbetoon aan de leraar, mentor en vriend van de broers, de
Legendarische Ronnie Hawkins. “Zijn aanwezigheid is overal op dit album, en hopelijk hebben hem dan ook eer aangedaan
met alle lessen die hij ons heeft gegeven, “voegt Ryan toe, “Dit is voor ons een constant doel.”

Tracklist:
01 Top of My List
02 Shake it Up
03 I Just Want Your Love
04 Mostly Stable
05 Turn On Love
06 In the Tangled Web
07 Love Yourself
08 Don’t Go Daddy
09 A Different Side of Me
10 Withdrawal
11 Ante Up

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE