Franck L Goldwasser – Who Needs This Mess

De in Frankrijk geboren gitarist Franck L. Goldwasser, ook bekend als ‘Paris Slim’, raakte gecharmeerd van Amerikaanse bluesmuziek als tiener en werkte hard hij om zijn vak aan te scherpen voordat hij werd ontdekt door de bekende mondharmonicaspeler Sugar Blue en de Californische bluesman Sonny Rhodes, die hem naar de Westkust haalde. Goldwasser vestigde zich daar in de jaren 80 en werkte met de meest prestigieuze bewoners van de Bay Area’s. Zijn nieuwe album “Who Needs This Mess!!???” , waarvan het titelnummer is voorzien van muzikale samenwerking van Charlie Musselwhite, Sugaray Rayford en Kirk Fletcher, verschijnt op 7 juli 2023 op CrossCut Records. Zoals in zijn legendarische carrière, bevat de collectie met vijftien nummers een met sterren bezaaide cast van vrienden, op een reis door het muzikale landschap van de blues met zijn liefde voor de gitaar.

Het openingsnummer “Don’t Give Up On Me, Baby” is een stevige shuffle met scherpe randjes op gitaar terwijl een raspende stem om genade smeekt. “I Don’ t Want Your Love (I Just Want Your Lovin’ )” heeft een country swing met gruizige gitaar over lopende baslijn en grillig gespeelde keyboards.De onstuimige instrumentale funkgroove, “Skwurley”, bevat Goldwasser’s vette slide-gitaar met spaarzaam speelse chromatische mondharmonica van R.J. Mischo. Het akoestische gitaar en mondharmonica duet, “What Am I To Do?”, vermengt piemonte en delta blues gevoeligheden in zijn eenvoudige lyrische vorm.

Kirk Fletcher is te gast op het komisch getitelde “Disküm Baåb Uleh Shun”, een swing ontmoet surfgitaar instrumentaal met speelse fuzzy gitaarklanken, bongoritmes, theremin en bluesharp uithalen. Juke-jointstamper “Had A Dream Last Night” brandt als een politieke koortsdroom, beeld je maar in dat verschillende prominente politieke figuren beginnen en een ander soort VS. Op de blueswandeling “Paris Woman”, bepleiten Goldwasser en zijn gitaar zijn zaak van zijn kwellend arme hart door een vrouw. “Sobby Doggy Boogy”, instrumentaal nummer drie, laat zijn vaardigheden op de steelgitaar zien. Sugaray Rayford stapt naar de microfoon voor “Who Needs That Mess!!??,” die levenslessen geeft over de valkuilen van onze materiële wereld, ondersteund door tribale toms, zwaar vervormde bluesharp en hoekige leadgitaar. Alastair Greene en Goldwasser werkten samen op “Monkey Junk”, om dieper te graven in de psychedelische tranceblues met mysterieuze jungle ritmes om de gesproken woordpoëzie te begeleiden.

“If I Could Holler” is een rafelige two-beat die wordt geleid door een tandemgitaar en harpriff om het geheel op te zetten in een wishful thinking-blues. “Ðumb & Dangerous” bereidt een volledige remake van “Rollin’ and Tumblin” voor met Goldwasser aan het werk op de dobro ondersteund door doorsijpelende folkinstrumenten. De geweldige track “Sweet Cream,” is een mix van Fat Possum funk en Birmingham Blitz boogie. Goldwasser haalt fijne vingerpicking uit de door Chet Atkins geïnspireerde sologitaarnummer, “Raggmazazz.”

De bonus live track “Bleedin’ Heart”, van een optreden in 2014 op het Portland waterfront festival, legde hij vast met een volledige band die de 12-bar blues bewerkte met de showstopping flare van doorwinterde profs. – Rick J Bowen

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE