Tim Woods – For You

De gitarist, singer-songwriter Tim Woods uit West-Pennsylvania blijft zijn invloeden voortzetten op zijn hoes voor zijn vierde soloalbum, For You, dat op 7 juli 2023 uitkomt. De tien nieuwe nummers lopen langs een scala aan stijlen van blues tot folk, rock tot etherische jamband psychedelia met tinten van Van Morrison, The Grateful Dead, Neil Young, Peter Green en The Doors. De opnames werden gemaakt in Georgia met oude vriend, producer en multi-instrumentalist, Bobby Lee Rodgers, samen met geweldige spelers als Paul Hornsby op orgel en saxofonist Erik Lawrence. Woods gaat verder waar zijn vorige albums stopten met zijn zoektocht naar persoonlijke groei en muzikale verkenning.

Een bluesmash van Chicago en L.A, “Can’t Stop Rockin'”, opent het album met een furieuze twee beat stomp terwijl Woods zijn verslaving aan de muze bekent. Het swingende titelnummer, “For You,” is een gewaagd nummer dat draait en draait als een gammele swingmill kermisattractie. Een zware jaren 70 gestileerde gitaarsound brengt de boodschap van hoop en vrede in “Are You Kind?” De gemakkelijk vloeiende ‘voeten op de dansvloer’ rockballad, “It’s True”, spreekt over zelfvernieuwing en de kracht van vergeving. De funky instrumentaal, “Mimic”, is een eerbetoon aan de oprichters van de jamband, The Allman Brothers Band, met gelikt samenspel tussen de gitaar van Woods en de B3 van Rodgers.

Woods reflecteert op de nasleep van de Covid-lockdown op de diep groovende ‘Low Down Blues’. Vervolgens openbaard hij de emotionele en op het opwindende epos “Believe”, en dringt er bij ons allemaal op aan om te blijven doorzetten. Het smeulende “Reaching Out” pulseert met hongerig verlangen en psychedelische ziel. Woods begint aan een andere reis tijdens het uitgebreide verhaal ‘The Story’, met een ruimtelijk geluid dat Midden-Oosterse mystiek oproept in een moderne rocksetting. Het laatste aanbod is het akoestische “Within”, een romantische herinnering aan een magische nacht. – Rick J Bowen

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE