Bonefish – Where Do We Belong

Op hun derde volledige album, “Where Do We Belong”, voert Bonefish hun mix van americana en britpop nog een stap verder naar perfectie. Het album is geproduceerd door Max Lorentz, die ook het veelgeprezen vorige album “Atoms” produceerde.

11 Nieuwe composities, zoals het NOLA-eerbetoon, “New Orleans (I Will Dance When I Get There)” en “Sad”, met leadzang van respectievelijk Bie Karlsson en Nylle Thoor. Bie en Nylle delen meestal de leadzang, maar deze keer neemt Rasmus Rasmusson, achter op zijn drumstel, de gevoelige ballad “Friend Of Mine” voor zijn rekening. Natuurlijk bevat het album ook een overvloed aan prachtig gitaarwerk van Matte Norberg, om nog maar te zwijgen van het toetsenwerk van de alom aanwezige meestermuzikant en producer Max Lorentz.

Bonefish werd in 2010 opgericht door Bie Karlsson, Lasse Nilsen, Rasmus Rasmusson en Anders Nylle Thoor. Aangezien iedereen in de band uitstekende zangers zijn, was het misschien logisch dat het begon met veel door americana geïnspireerde harmonische, vermengd met wat bluesrockaspiraties. Luister naar het titelloze debuutalbum Bonefish, geproduceerd door Bie Karlsson. Het album kreeg goede recensies en de band deed veel optredens in 2013 en 2014, waarbij ze in het VK en België speelden, evenals talloze gelegenheden in Zweden.

Eind 2015 verliet Lasse Nilsen de band en werd vervangen door Matte Norberg en, als gevolg van Matte’s voortreffelijke gitaarspel, kantelde Bonefish naar een meer gitaargedreven geluid. Het harmonische is nog aanwezig, maar minder dominant. Deze nieuwe stijl Bonefish is te horen op het album “Atoms”, opgenomen in de legendarische Welshe studio Rockfield en nu geproduceerd door Max Lorentz. Het album kreeg lovende kritieken en kreeg zendtijd op de Duitse nationale radio. Dit leidde tot uitgebreide toeren in Duitsland, België en Nederland in 2018 en 2019.

Dan weten we allemaal wat er daarna gebeurde. Na slechts 1 optreden in 2020, “all died and left no trace” om het nummer “Just Like A Warrior” van het nieuwe Bonefish-album te citeren. De veronderstelde release van 2021 moest wachten tot 2023. Maar nu is het zover. “Where Do We Belong”, het derde Bonefish-album, te koop in fysiek formaat bij uw plaatselijke platenhandelaar of bij uw digitale distributeur naar keuze.

Zanger, songwriter en gitarist Bie Karlsson heeft opgenomen en toerde met bands als T-Shirts, Giant Steppers en Docenterna, en werkte met high-end producers, met name Dennis ‘Blackbeard’ Bovell, Anders ‘Henkan’ Henriksson en Michael Ilbert. Matte Norberg, Rasmus Rasmusson en Anders ‘Nylle’ Thoor hebben allemaal jarenlange ervaring met toeren en opnemen voor de lokale Zweedse muziekscene.

Release: 7 juli 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE