Brian Kalinec – The Beauty Of It All

Brian Kalinec wordt “een combinatie van Woody Guthrie, John Steinbeck, James Taylor en Rodney Crowell in de verhalen die hij vertelt” genoemd in een recensie van Staffan Solding van Rootsy. Hij is ook door Robert Bartosh van Roots Music Report beschreven als “een van de meest creatieve songwriters uit de muziekscene in Texas”.

Brian heeft in binnen- en buitenland aanzienlijke erkenning gekregen door evenementen te winnen zoals The Songwriter Serenade Competition, The Big Top Chautauqua Song Contest, 2e plaats in de Woody Guthrie Song Contest en een finalist in de UK Songwriting Contest, om er maar een paar te noemen. Hij werd in het recente verleden genomineerd voor Songwriter Of The Year en Musician Of The Year bij de Texas Music Awards.

Hij trad op op het Kerrville Folk Festival en op locaties als Uncle Calvin’s in Dallas, The Bugle Boy in La Grange, en als gast op Rich Warren’s Folkstage op WFMT in Chicago.

Brian brengt nu een nieuw project uit, “The Beauty of it All”. Een nummer van dit album, “Redwood Fence”, ging eind januari in première op Americana Highways. Hij toerde in juli 2022 door het VK met zijn duopartner Kj Reimensnyder-Wagner ter ondersteuning van de “Kalinec & Kj” release “Let’s Get Away” uit 2021, waaronder optredens op het Belladrum Festival in de buurt van Inverness. Zijn tourplannen voor 2023 omvatten een festival in Tsjechië en opnieuw een optreden in Belladrum.

Brian en zijn vrouw Pam zijn eigenaar van Berkalin Records, een label dat de thuisbasis is van een aantal gerespecteerde folk- en americana-artiesten. Brian is voormalig president van The Southwest Regional Folk Alliance en zat onlangs in de raden van bestuur van Songwriter Serenade en Houston Live.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE