Mark Cameron – Nasty Business

Hard werkend om verder te verkennen wat hij “The Minneapolis Sound” noemt, keert gitarist Mark Cameron terug met Nasty Business en debuteert hiermee op het Blue Heart Records-label. De tien nieuwe tracks zijn voorzien van gespierd geluid gegenereerd door zijn hardwerkende vijfkoppige band. Scott ondersteunt met zijn gruizige gitaar en zang, Lundberg op bas, drummer Dan Schroeder, bluesharpman Rick Miller en Sheri Cameron op saxofoon, percussie en zang. Cameron bracht verschillende gasten binnen om het grote geluid te versterken, waaronder Tommy Barbarella op keyboards, vocalisten Tonia Hughes, Sara Renner en Grammy-genomineerde Teresa James samen met de blazerssectie van Zack Lozier en Ian Schroeder.

De gitaar van Cameron brengt ons bij het openingsnummer ‘Sorry’, een volledig productienummer dat de toon zet voor dingen die gaan komen. Het titelnummer, “Nasty Business”, bevat samen met een stiekeme groove van Schroeder vettige mondharmonica en zoete achtergrondzang in contrast met de bedwelmende materie. De bump ‘n’ grind blues “What’s For Supper” is gelaagd met gemeen idioom over het onderwerp liefde, en demonstreerd Camerons messcherpe bluesman humor. De veelgeprezen drummer, producer en geluidsontwerper Greg Schutte neemt deel op het swingende ‘Language Of The Blues’, met stevige blazerswerk en meer zoete backing vocals met nadruk op Camerons boodschap van vrede en liefde. Het smeulende “That’s A Fact” heeft Cameron de rol in het spelen van een broeierige minnaar met theatrale overtuiging.

Cameron brengt een eerbetoon aan een Northland juke joint en zijn beruchte eigenaar, “Nick’s Place”, dat zou uit een boek van een roman van Mickey Spillane kunnen komen. Het pulserende “Everything” brengt de attributen van een populaire Femme Fatale op adviserende toon. Teresa James sluit zich aan bij Cameron op het zwoele Latijns gekruide gedicht van onbeantwoorde liefde ‘Combination’. Hij en Miller hebben medelijden met veelvoorkomende karmische praktijken tijdens het akoestische Delta-duet ‘Life Is Good’. Het Swamp Pop liefdesliedje “Voodoo” sluit de set af met melodieuze flair. Blues is zeker de zaak van Mark Cameron, en zijn blues is smerig! – Rick J Bowen

Release: 14 juli 2023
Label: Blue Heart Records

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE