James J Turner – Future Meets The Past

Het door de Arts Council England gefinancierde album “Future Meets The Past” van James J Turner is ontwikkeld rond het thema van de bardische druïde die mensen opnieuw verbindt met zowel de natuurlijke wereld als de culturele en historische wortels van ons verleden.

Het nieuwe album bevat karakteristieke James J Turner-nummers met schreeuwende teksten, pakkende melodieën, anthemische refreinen en sterke hooks, met een mix van traditionele akoestische en hedendaagse elektrische instrumenten. James’ krachtige stem en behendige gitaarspel op de Martin D28 vormen de ruggengraat van deze themaliedjes, begeleid door violen van Neil McCartney (van Merry Hell), Amy Chalmers en Chris Haigh; Etienne Girard op staande bas en elektrische bas, en Dave Ormsby op drums.

De nummers zijn allemaal zo organisch mogelijk opgenomen, waarbij de bas en drums live samenspeelden. Het geluid is direct klassiek, sterk en volwassen, stevig in het folkrockgenre, maar met veel aantrekkingskracht voor fans van americana.

Het album zal wereldwijd worden uitgebracht in alle grote digitale winkels, met cd’s die te koop zijn op de website van James.

James J Turner uit Liverpool is een van de meest unieke en krachtige artiesten die de afgelopen jaren uit de akoestische muziekscene is voortgekomen. Zijn eerdere studioalbums bestormden de akoestische muziekscene en kregen lovende kritieken in het VK en Europa, wat hem duizenden fans opleverde, plus Britse en Europese hoorspelen, waaronder regionale en nationale BBC-stations en belangrijke live-optredens, waaronder reguliere en pagan folkfestivals.

James volgt een druïdische bardische weg. Hij is lid van O.B.O.D. (Order of Bards, Ovates & Druids) en zijn muziek is doordrenkt met complexe spirituele landschappen, plus een diepe zorg voor het milieu.

Release: 28 juli 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE