Handmade Moments – End The Wars

Indie Folk / Soul-duo Handmade Moments, Joel Ludford (gitaar, contrabas en synth) en Anna Moss (gitaar, saxofoon, basklarinet) brengen hun 5e studioalbum ‘End The Wars’ uit, een voortzetting van hun fel onafhankelijke ‘protestfolk’ stijl. Je voelt de woede van een SOAD (System of a Down)-nummer en hoort de invloed van Bob Dylans politieke songwriting met een modern gevoel voor muzikaliteit en samenwerking.

Het openingsnummer “One Time Thing” is een reactie op politiegeweld in de VS en bevat het wereldberoemde gesproken gedicht van Chuck Perkins (New Orleans). “High Class Woman” (featuring Shook Twins) heeft een donkere, stuwende groove en vertelt het verhaal van vrouwelijke kracht die de tragedies van mensenhandel en misbruik overwint.

“Speak to My Gun” vertelt een first-person verhaal van iemand die geen begeleiding heeft. Het personage grijpt naar de macht door een vuurwapen te gebruiken in een cyclus van geweld en verwaarlozing. ‘Right Now’, het meest vrolijke/makkelijk in het gehoor liggende nummer op het album, roept op tot onmiddellijke verandering in een tijdperk van vluchtelingen, vervuiling, bosbranden, oorlog en een onstabiel klimaat.

Het titelnummer “End The Wars” maakt geen gebruik van metaforen of vaagheden. Het is puur een vredeslied in een tijd waarin een nucleaire oorlog een steeds reëlere bedreiging voor de mensheid wordt.

“Luister eens naar Handmade Moments’ snel rijmende, prachtig geharmoniseerde bang zijn voor klimaatverandering, “Hole In The Ocean”, die niet zou misstaan ​​in een dichtbundel-poëzie-jam. Een nummer op hun album ‘End The Wars ‘ het confronteert direct de sekte-achtige status van Trump, zonder klappen uit te delen.” – Z. LUPETIN, The Bluegrass Situation

“Op het eerste gezicht zijn het twee jonge, energieke multi-instrumentalisten die duidelijk verliefd zijn op elkaar en op de wereld om hen heen. Een dynamisch duo is hier absoluut op zijn plaats, want in hun liveshow presenteren ze een naadloze mix van akoestische gitaar, staande bas, saxofoon, sousafoon, theatrale zang, percussie en tag team beatboxing.” – Ezra Lipp, The Ezra Lipp Hour

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE