Mitch Woods – Friends Along The Way

Het thema vriendschap heeft Mitch Woods door zijn carrière heen gedragen en heeft hem geleid naar dit, zijn huidige duetten en trio’s project…Friends Along The Way.

Met gasten: Van Morrison, Taj Mahal, Elvin Bishop, Charlie Musselwhite, Ruthie Foster, Joe Louis Walker, Maria Muldaur, Cyril Neville, Marcia Ball, John Hammond, Kenny Neal, James Cotton, John Lee Hooker en meer…

Mitch Woods heeft een tour de force in zijn carrière achter de rug. Wat je op deze nummers hoort, is een eenvoudig duo of trio van muzikanten die zich elk hun diepste gevoelens en emoties uitdrukken via hun instrument… de stem, piano, gitaar, mondharmonica, tamboerijn… alles wat de gevoelens kan overbrengen, het ritme van het leven voor het publiek.

Friends Along The Way ontdekt dat Mitch zijn historische gevoel voor muziek aangrijpt. Hij bereikt dat door achteruit naar zijn roots te gaan in plaats van vooruit voor zijn inspiratie. Dit schijnt door in de eerste single “CC Rider” met verbluffende vocale uitvoeringen van Van Morrison, Taj Mahal op gitaar en zang, en natuurlijk Mitch Woods op piano.

Met Friends Along The Way wilde Mitch de kans krijgen om met een paar van van zijn tijdgenoten te spelen in een intieme en veelal unplugged omgeving. De piano als instrument leent zich zo perfect voor dit format. Mitch kan ritme, lead, bas, en zingt terwijl hij enkele van zijn vrienden begeleidt, die toevallig de blues van vandaag zijn
en muzikale grootheden. Het is een geweldig instrument om het beste van deze geweldige muziek naar boven te halen met artiesten die de bluesvlam nog generaties lang brandend houden. Sommigen zeggen dat muziek een geschenk is. Het is een geschenk, niet alleen voor de persoon die het uitvoert, maar ook voor de wereld. De muzikanten die je in deze nummers hoort, doen al hun hele leven wat ze doen
met liefde… muziek spelen. Geniet ervan… dit album is een geschenk van Mitch Wood aan jou.

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE