Sandy Carroll – Love On It

Singer/songwriter en toetsenist Sandy Carroll en haar partner, Grammy-winnende producer Jim Gaines, lopen voorop in een ander opkomend genre “Smooth Blues”, zoals geïllustreerd door haar nieuwe release Love On It. De in Tennessee geboren en trotse ontvanger van een Beale Street Brass Note treedt al op sinds ze een tiener was en noemt zichzelf een product van de muzikale smeltkroes van blues, rock, soul en country, dat is Memphis. Haar zachte zwoele zangstijl en elegant pianospel staat centraal in de verzameling nieuwe nummers die gaan over leven, liefde en verlies geleverd met een fluwelen handschoenbenadering en een geluidsesthetiek van hoge kwaliteit die de ziel nog beroert en blijft daarbij prettig in de oren klinken. Carroll en Gaines verzamelden een all-star begeleidingsband inclusief gitarist Will McFarlane, bassist Dave Smith, drummer Steve Potts en anderen, een project waar drie jaar aan is gewerkt.

Carroll verwoordt haar geloof in de kracht van liefde op het zoete, swingende titelnummer ‘Love On It’. dat knalt met vleugjes barrelhouse en gospel. “Heart Full Of Honey” druipt van zwoele flair terwijl Carroll haar sirenenzang van verleidelijke dubbelzinnigheden zingt. Ze geeft wijs advies over je verleden achterlatend op het moerassige “Don’t Rattle Them Bones”, en fluistert in onze oren op de vloeiende 90’s L.A. popballad “Hurt So Hard.” Het soulvolle liefdeslied ‘Baby Blue’ toont eerbetoon aan haar minnaar en de effecten van een echte romance. Het hoogtepunt van het album, “Soul Of The Heart”, is een tijdloze R&B-ballad doordrenkt van verleidelijke zuidelijke charme met de zang van Carroll onderbroken door een zwevende saxofoonsolo van Buddy Leach.

Het volume gaat omhoog voor de kloppende groover ‘BlindSided’ en het door hoorn aangedreven ‘Tryin’ To Feel Heaven”, deze combineert elementen van klassieke soul en moderne R&B om de boodschap van hoop over te brengen. Caroll neemt ons mee naar de kerk op de door het evangelie gevoede shuffle, ” Gonna Come A Day “, die meezingt op de stuwende baslijn van Dave Smith en solide orgel van Rick Steff. Gritty gitaar van Will McFarlane leidt het langzaam smeulende commentaar op sociale media, ‘Preacher Man’. Het speelse jazz lounge-nummer, “Code Blue”, laat Carroll sparren met saxofonist Buddy Leach met behulp van een set medische noodtermen met vlijmscherpe humor over hartzeer.

Love On It wordt afgesloten met de heerlijke pianogedreven ballad “Gotta Hand It To You”, met Carroll die lof en getuigenis geeft van dankbaarheid aan degenen die het dichtst bij haar stonden, die de liefde en steun gaven nodig om haar reis te voltooien. – Rick J. Bowen

Label: Blue Heart Records
Release: 18 augustus 2023

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE