Beaux Gris Gris & The Apocalypse – LIVE In The United Kingdom (2023)

Beaux Gris Gris & The Apocalypse hadden geen idee dat hun geluidstechnicus, Jerome Bach multi track opnamens had gemaakt toen ze het podium van Arlington Arts in Newbury met s’en allen afstapten. De eerste 14 tracks op hun eerste live-album, “Live in The United Kingdom 2023” waren een feit.

Dit dubbelalbum bestaat echter uit 28 nummers en is opgenomen tijdens een 3 weken durende Britse tournee van de band in april en mei 2023. Het is een fantastische verzameling van nummers afkomstig van hun eerste twee zeer goed ontvangen studioalbums, “Love & Murder” (2019) en “Good Times End Times” (2022). Daarnaast staan er ook een paar voorbeeldige covers op, waaronder “Make It Wit Chu” van Queens of The Stone Age en “I’m On Fire” van Bruce Springsteen. Voor de fans van Robin Davey, voormalige band THE HOAX, is er ook de cover “Fistful of Dirt”, evenals meerdere gastoptredens van voormalig bandlid en songwriter-gitarist, Jon Amor. Bovendien lichten ze het tipje van de sluier met “Penny Paid Rockstar”, dat nog niet eerder is uitgebracht. Dat smaakt naar meer kan ik je alvast verklappen.

Foto: Rob Blackham

Een Beaux Gris Gris-show is nooit twee keer hetzelfde, als er een setlist is, wordt deze zelden volledig nageleefd, en dit wordt weerspiegeld op elke schijf. De eerste 14 nummers van “The Theatre Show” is een meer doordachte aangelegenheid. Opgenomen op 2 mei in Arlington Arts Centre in Newbury, VK, krijgen de zachtere nummers ‘Bungalow Paradise’ en ‘Alone’ van de band een optreden. Tijdens het delicate piano-intro en de geweldige vocale uitvoering van Greta Valenti in “Baby Baby”, kun je een speld horen vallen. Op schijf 02, ‘The Club Shows’, is het echter een veel rumoeriger aangelegenheid voor volwassenen. De zalen zijn dicht op elkaar gepakt zweterig. Het publiek er dicht op en voelt als persoonlijk; liedjes worden gebogen en uitgerekt om met de stroom mee te gaan. Opgenomen in Brecon, Edinburgh en Poynton. Oorspronkelijk niet bedoeld als gelegenheid om een ​​live-album op te nemen, gebruikte gitarist Robin Davey toevallig een eenvoudige opstelling van 8 nummers om zijn persoonlijke in-ear-mix uit te voeren die ook de mogelijkheid had om op te nemen. Nadat de band naar elke show begon terug te luisteren, werd het duidelijk dat deze opnames een perfecte aanvulling zouden zijn op de volledige multitrack theatershow.

BEAUX GRIS GRIS & THE APOCALYPSE – “LIVE IN THE UNITED KINGDOM 2023” ZIJN:
Greta Valenti: Vocals/Percussion (USA), Robin Davey: Guitar/Backing Vocals (USA/UK), Emma Jonson: Piano/Keytar/Backing Vocals (UK), Stephen Mildwater: Bass/Backing Vocals (UK), Tom Rasulo: Drums/Backing Vocals (USA)

TOUR DATA:
12 oktober HERSELT, BE PALLIETER CAFÉ
13 oktober HENGELO, NL SCHOUWBURG HENGELO
15 oktober DONGEN, NL BLUES CLUB
18 oktober DEN HAAG, NL MUSICON
20 oktober VERDUN, FR FAUBOURG DU BLUES
21 oktober OSS, NL GROENE ENGEL FESTIVAL

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE