C Daniel Boling – New Old Friends

Daniel, winnaar van de Grassy Hill Kerrville New Folk songwriter wedstrijd, de Woody Guthrie Folk Festival songwriter wedstrijd, en anderen, deelt ervaringen uit een goed geleefd leven in 3 landen en 7 staten.

Deze balladeer en songwriter met de vriendelijke tenor brengt zijn goed gemaakte verhalende liedjes naar een gelukkig publiek in de VS en in Europa, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië, van huisconcerten en luisterruimtes tot grote festivals, Kerrville, Winfield, Woody Guthrie en anderen . Daniel is ook lid van het iconische folktrio The Limeliters uit de jaren 60, dat vaak samen toert met The Brothers Four en The Kingston Trio.

Hij werd geboren in een reizende luchtmachtfamilie en werkte 30 jaar als National Park Ranger (ja, de wapendragende soort!) en als rechercheur voor het Amerikaanse Bureau of Land Management. Hij begon fulltime te toeren toen hij 50 was, terwijl de meeste jongens hun pensioen plannen.

“New Old Friends” is Daniel’s 9e soloalbum en werd opnieuw geproduceerd door Jono Manson en uitgebracht op Berkalin Records. Alle 15 nummers op het album zijn co-writes tussen Daniel en de legendarische folk songwriter en Grammy Lifetime Achievement Award-ontvanger Tom Paxton, en Tom zingt op 5 van de nummers.

Deze nummers bestrijken een behoorlijk scala aan onderwerpen en tempo’s, en tonen de vaardigheid van deze 2 zeer goed doorwinterde songwriters van het folkgenre plus enkele smakelijke instrumentale kunstjes van banjo-virtuoos Jeff Scroggins en de veelgevraagde piano-sideman Jason Crosby en verschillende andere zeer getalenteerde vrienden. Noel Paul Stookey van Peter, Paul and Mary is een derde co-auteur van één nummer.

Daniels album “These Houses” uit 2016 kwam in aanmerking voor een Grammy-nominatie als Best Folk Album. Het werd ook gekozen uit de Top 10 albums van het jaar door Folk Radio DJ’s in de VS, net als zijn album uit 2014, “Sleeping Dogs”, dat jaar. Zijn 10e soloalbum, “Love, Dan”, komt begin 2024 uit.

Er zit veel Steve Goodman in Daniels voordracht en verhalen, en je hoort ook de invloed van andere klassieke folkzangers en liedjes uit de grote Amerikaanse folktraditie. Het is geen verrassing dat de iconische Appalachian folkzanger Jean Ritchie zijn tweede neef is. Het gerenommeerde folkduo Still On The Hill noemt hem “een van de meest getalenteerde songwriters op het circuit”.

Of je nu dezelfde wegen hebt bewandeld, je kunt niet anders dan met deze nummers te maken krijgen, en wat je verhaal ook is, je zult van Daniel’s houden.

“Denk aan een subtiele verwevenheid van Steve Goodman, John Prine en Tom Paxton.” – Fred Schmale, Real Roots Café, NL

Release: 1 september 2023
Label: Berkalin Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE