Safari Season – Forevermore

Anders Lindgren begon zijn muziekcarrière als punkmuzikant in zijn geboorteplaats Karlstad in het westen van Zweden. Zijn onwaarschijnlijk genaamde groep Ebe Johnsson’s Swing Quintet had een cultstatus en speelde vaak in Zweden. Anders verhuisde al snel naar Stockholm waar hij in contact kwam met Ylva Håkansson en samen begonnen ze de groep 99th Floor. 99th Floor, berucht om hun liveoptredens, speelde op de grootste festivals in Zweden en kreeg geweldige airplay en tv (in Zweden en in het buitenland). 99th Floor bracht een aantal singles uit en stond op verschillende compilaties, zowel in Zweden als in het buitenland. Hun eerste vinyl single “Dreamland”/”The Blue Hour” werd beoordeeld in het Amerikaanse magazine “Option Magazine” “Als de beste single van het jaar”. De platenmaatschappij “Rockpool” vond de single zo leuk dat ze de single in de VS promootten. Hun muziek is ook gebruikt in twee volledige films. De releases van 99th Floors kregen altijd uitstekende recensies.

Lars Ryen is geboren en getogen in Torsby, een klein stadje in het middenwesten van Zweden. Hij zong en speelde in lokale rockbands voordat hij in zijn tienerjaren naar Stockholm verhuisde. Lars sloot zich aan bij “The Flames”, wiens reputatie als vocale tovenaars hen door heel Zweden op pad bracht. Lars sloot zich vervolgens aan bij “The Productions”, een negenkoppige soulpopgroep met onder meer Lotta Engberg en Ulf Jansson, die nu op zichzelf staande sterren zijn. De band speelde in clubs en op festivals in heel Zweden. Het volgende project voor Lars was om zijn eigen band “Touch” op te richten, een sterk popcombo met originele nummers geschreven door Lars.

Radiostations waren dol op “Touch” en ze hadden veel airplay, waardoor de band het club- en openluchtfestivalcircuit binnenkwam. Lars ging een heel andere richting uit en sloot zich aan bij de muziek/theatergroep
Staten (Zweeds voor “de regering”), waar hij zowel voor hun shows de zang en acteerwerk deed. Hun “Monster Cabaret” was een groot succes in theaters en nachtclubs in Stockholm. Ongeveer tegelijkertijd richtte hij “High Life” op, waarbij hij de beste ingrediënten van zijn vorige bands combineerde tot een fascinerende mix van soul en rechttoe rechtaan pop. Ze kregen geweldige respons van alle soorten media, vooral radiostations die hun opnames intensief draaiden.

Na avontuurlijke jaren als artiest begon Lars Ryen zijn eigen platenwinkel, “The Beat Goes On”, waar hij Anders Lindgren ontmoette. Samen vormden ze het singer-songwriterduo “Lynden Rye”. Ze namen liedjes op onder de naam “Shaved”. “Shaved” werd veranderd de naam in “Safari Season” en hun eerste cd-ep trok de aandacht van Zip Records, die hun eerste cd-singles uitbrachten en hun fantastische debuutalbum: “The Sounds of the Sun”. Hun muziek is gebruikt in een TV-serie in de VS.

Release: 8 september 2023
Label: Paraply Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE