Soul Tune Allstars – The Soul Of The Viking

Het eerste album van Soul Tune Allstars bewees dat ze een kracht zijn om rekening mee te houden. Voor het tweede album The Soul Of The Viking werkt de Zweedse producer en bandleider Niclas Wretelid samen met de Finse gitarist Mikko Räisänen van de band Chicken Grass. De twee werden op Instagram geïntroduceerd door Waxvillain en het klikte meteen in de naam van de muziek. Mikko brengt een frisse sound en groove in de composities van Nic en Nic doet hetzelfde in die van Mikko met zijn fender rhodes, orgel- en drumgeluiden.

The Soul Of The Viking begint met een verbluffend intro dat meteen de toon zet voor het album. De vruchtbare samenwerking tussen Mikko en Nic komt vooral tot uiting in alle instrumentale nummers, zoals het funky “Drop It” en de dromerige klanken van “Sweet And Sour”.

Maar de vocale tracks zijn even meeslepend, zoals het blaxploitation-hommage ‘Looking For Trouble’ uit de jaren 70 met supersoulster Carlton Jumel Smith. Of de diepe soul van “Oh Your Love” waarin de supergetalenteerde West Coast-soulzus Maria Sanchez haar vocale kunsten ten toon spreid. In haar eigen woorden: “een soulvolle ballad die beschrijft hoe een liefde tussen twee een ‘leven van goud’ kan opleveren als ze de kans krijgen”.

Het album ziet ook de deelname van een aantal vrienden. Oude vrienden als singer-songwriter Desmond Foster en saxofonist Johan Håkansson, die altijd pure soul brengt, of nieuwe vrienden als fluitiste Olli Tuomainen en getalenteerde achtergrondzangeres Cecilia Mörnhed.

Wat gedurende de 11 nummers van The Soul Of The Viking constant blijft, is een geluid dat strak, authentiek en o zo groovy is. Zonder twijfel hebben deze Vikingen ziel!

LP Release: 11 augustus 2023
Digiale Release: 25 augustus 2023
Label: Soul Tune

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE