Carl Jack – The Road Less Taken

“Tijdens de Covid-pandemie”, herinnert Carl Jack zich, “bracht ik als arts infectieziekten veel tijd door met het verlenen van zorg en het doen van onderzoek om antwoorden te vinden op deze vreselijke aandoening voor de mensheid. Ik schreef ook een aantal nieuwe liedjes en produceerde een online muziekserie getiteld ‘Quarantunes’ met zorgverleners die optreden voor de gemeenschap in 2020 en 2021. Dit album kwam aan het einde van de pandemie als een viering van het leven. Het is een verzameling liedjes en verhalen die ik heb geschreven over de pandemie en de vele jaren die daarop volgden bestrijken. Het maken van het album The Road Less Taken was een manier om mij te helpen genezen en ik hoop dat het anderen vreugde zal schenken.’

Carl Jack, een songwriter, muzikant en MD, gevestigd in Cincinnati, Ohio, werd sterk beïnvloed door de heropleving van de volksmuziek in de jaren zestig, terwijl hij opgroeide met het luisteren naar de opnames van zijn ouders van Martha Schlamm, Leadbelly, Paul Robeson, Woody Guthrie, Pete Seeger, The Weavers, Joan Baez, Bob Dylan, Arlo Guthrie en Peter, Paul & Mary. Zijn muzikale carrière omvat meer dan 40 jaar en de nummers op The Road Less Taken zijn al in 1979 geschreven. Carl toont een levenslange toewijding aan componeren en spelen, ondanks een veeleisende medische carrière. “Voor mij zijn liefde, humor, sociaal activisme en verandering allemaal met elkaar verweven”, zegt Carl. “Hierdoor kies ik ervoor om een ​​verscheidenheid aan liedjes te schrijven die oprecht zijn, je aan het denken zetten en paradigma’s uitdagen.”

Zijn betrokkenheid bij bewegingen voor sociale verandering, waarbij hij vaak optrad op piketlijnen en bijeenkomsten, heeft een groot deel van zijn zang en songwriting gevormd. Een voorbeeld hiervan was de eerste Worker’s Memorial Day Celebration op 28 april 1988, waar hij zijn lied ‘Tell Me Their Names’ zong, geschreven ter gelegenheid van de inwijding van het gedenkteken voor 28 arbeiders die omkwamen op L’Ambiance Plaza in Bridgeport, Connecticut. Door de jaren heen heeft hij opgetreden met Joe Jencks, Charlie King, John McCutcheon, Rebel Voices, Cathy Fink, Anne Feeney, Jon Fromer en Tom Juravich. Carl Jack staat bekend om zijn liedjes en verhalen over liefde, arbeid en gelach, en het leven, gemaakt voor alle leeftijden. Hij is ook een arts die het belang van kunst, muziek en lachen in het genezingsproces erkent. In 2020 bracht hij zijn eerste album uit, The Warmte of A Thousand Suns.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE