The Reverend Richard John – Like White On Rice

De muziek van The Reverend is een swingende blues die zowel jong als oud aanspreekt.

Hij speelt zowel bluesstandaarden als originele nummers waarin zijn eigen unieke stijl en geluid zijn verwerkt. Hij geeft een basisbackbeat met zijn voeten met behulp van een houten drumkist. Daarnaast heeft hij op het podium twee elektrische gitaren, een akoestische 12-snarige en een akoestische 6-snarige. Zijn sterke vocale uitvoering wordt begeleid door mondharmonica.

Na vele jaren in Groot-Brittannië te hebben opgetreden, waaronder optredens op het Colne Blues Festival, werd hij live geïnterviewd tijdens de Paul Jones-show op de Britse Radio 2. Hij werd beschreven als “een krachtige, levendige solo-bluesspeler met een verbluffende unieke bluesstijl. die zowel vol als rijk is, geleverd met het gevoel dat geassocieerd wordt met bluesmuziek.”

De snijdende zangstijl van de Reverend past perfect bij zijn diepe zuidelijke mondharmonicajive. Zijn slide-gitaar heeft een extreme aanzet en is versmolten met een geweldige aanslag en zachte toon. Zijn dynamische ritmes worden gegenereerd door een oprechte, toegewijde houten drumkist.

Na vele jaren door Spanje te hebben getourd met optredens in het livemuziekcircuit, was hij te zien op het prestigieuze Cazorla Blues Festival en het Winter Blues Festival in Almeria City. Hij trad op op het Madma Bluesaroses Festival in Girona ter ondersteuning van de Amerikaanse bluesspeler Sherman Robertson. Hij trad ook op in The Blues op Moonlight Festival, Benalmadena en Dia del Blues in Benicassim.

Op zijn nieuwe album ‘Like White On Rice’ vindt je al de bovenstaande feiten weer, blues met passie gespeeld, met een eigen frisse stijl, waarbij je bij deze soloact een band totaal niet mist.

Zaterdag 2 september kun je alvast kennis maken met The Reverend Richard John’s nieuwe schijf in de CD Show van Huub Bammens waar hij zeker twee en misschien wel drie nummers draait.

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE