Teresa James & The Rhythm Tramps – Rose-Colored Glasses Vol. 2

Die roze bril die Teresa James draagt ​​op de albumhoes van haar nieuwste release, Rose Coloured Glasses Vol. 2, zijn veel meer dan alleen een slimme gimmick en titel. Zij vertegenwoordigen de voortzetting van een visie die bijna precies twee jaar geleden begon, toen James en haar muzikaal het uitbundige Rhythm Tramps – met als frontvrouw haar warme soulvolle zang – Rose-Colored Glasses Vol.1 uitbracht, waarbij ze de geneugten van liefde en leven vinden door de lens van hun roze muzikale kijk. In aanvulling op twee zilveren medailles ontvangen van de Global Music Awards en een Libera Award-nominatie voor Best Blues Record ontving James ook haar tweede Blues Music Award-nominatie (Contemporary Blues Female Artist) na de release van Vol 1.

Omdat die glazen overstroomden van die visie, staan die ingrediënten weer op hun plaats voor Vol. 2, met nog een dozijn expressieve nummers, gemaakt door producer/bassist/songwriter/echtgenoot Terry Wilson samen met James en gestreeld door James’ honingzoete stem die elk nummer als een nummer behandelt als een
emotionele redding. Wilson merkt op: “Zo vaak dacht ik dat ik klaar zou zijn met een deuntje, en dan kwam Teresa binnen, om het horen en me leren hoe het gedaan moest worden, vooral melodisch en dynamisch.

De Tramps en een paar vrienden zijn hier hun gebruikelijke knappe zelf, waardoor James haar Texas roots kan mixen met de huidige omgeving van Los Angeles in het frisse, swingende, landelijke zuidelijke Californische ziel. De expressieve zang van James is soepel en sensueel, met slechts een vleugje romantische grit en altijd precies afgestemd op haar boodschap. De kers op de taart van het project was een reisje naar Malmsbury, Engeland, waar James en Wilson de gelegenheid hadden om tijdens hun bezoeken, te leren van hun vriend, Grammy-winnende producer en engineer, John Porter, terwijl hij het mixen en mastering van het album voltooide.

Dit avontuur begint met de belofte van de zwoele opener: ‘I’d Do It For You’, met de gelofte: ‘I’d take care of your bills, I’d give you your pills, I’d cure your ills….’. ‘Better Angels’ is een gemakkelijke zoektocht naar betere engelen met wat honky-tonk ondertonen van toetsenbordwizard Kevin McKendree. “Lean On Love” is percussief, rotsvast advies over de emotionele steun die beschikbaar is als je voorover leunt richting liefde, natuurlijk.

“The Idea Of You” is een rustige soulvolle ballad in een kleinere combo-setting die de nadruk legt op James’ angstaanjagende vocale wending. “That’s What I’m Talking About” is een rustig swingend geheel met een heerlijke vloeibaar wordende gitaarloop gevolgd door een sensuele saxsolo van Paulie Cerra. “I Don’t Need Another Reason To Fall In Love” komt tot leven met een vleugje R&B die James naar haar man drijft. James krijgt het krediet voor co-schrijven op ‘Flip Flop’, met slimme woordspelingen die het dilemma benadrukken van een liefde die ‘got me in a hot spot …catch you on the flip-flop….”, “The Heart Wants What It Wants” is een welsprekend lyrisch juweeltje als Wilson toetsen combineert met gitaar en bas achter een aangrijpende vocale wending.

‘Ain’t Nothing For Certain’, een ander nummer met de stempel en stijl van James erop, benadrukt de wil om te overleven: ‘Ain’t nothin’ for sure in the world we’re livin’ in, never give up, never give in….”. “Just Don’t Think About It” is een luchtige ode aan hartzeer. “Brand New Flame” dient als een brandende uitnodiging: “I ain’t lookin’ for no one night stand, and I don’t want no come and go man …. if you’re lookin’ for a brand-new flame, well I’m a hot one….”, klopt met de belofte van roze optimisme: “I believe in second chances, I believe in love at first glance, I believe in true romance….“ Inderdaad. En dat is de belofte van deze sprankelende Teresa James & the Rhythm Tramps-sessie, gecreëerd met warmte, passie en muzikaal genie. Die roze Brillen lijken het prima te doen. – Jim White (een voormalig muziekschrijver voor de Pittsburgh Post-Gazette en schrijft nu Blues Roadhouse)

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE