Kyla Brox – Live At Köniz Castle

Winnaar van de UK Blues Challenge 2018, winnaar van de European Blues Challenge 2019 en verkozen tot Beste Vrouwelijke Zangeres van de European Blues Awards 2019, Kyla Brox is terug met een zinderend nieuw album, Live at Köniz Castle, met een keuze uit nummers van haar laatste twee veelgeprezen albums.

Het is zeldzaam om intimiteit te bereiken en contact te maken met een zaal vol vreemden, maar dit is wel zo wat Kyla Brox bereikt met Live at Köniz Castle, opgenomen in het Kulturhof op het terrein van kasteel Köniz, Zwitserland, op 25 maart 2023.

Haar muziek is gebaseerd op het idee dat blues en soul niet van elkaar te onderscheiden vormen zijn, en combineert de kracht van Afro-Amerikaanse muziek met een uitgesproken Lancashire gevoeligheid. Als je de zangeres in volle vlucht hoort, ben je ervan overtuigd dat Kyla Brox de ware grootste soulzanger is die Groot-Brittannië tot nu toe heeft voortgebracht.

Een verhouding van twee covers op veertien eigen songs lijkt ongeveer juist. De originelen blijven voortbestaan Kyla’s volmaakte vaardigheden op het gebied van rollenspel en fantasierijke empathie. Sommige van haar liedjes zijn de ervaring van het leven, en wordt geïnspireerd door mensen die ze heeft gekend en liefgehad. Het onsterfelijke ‘Bluesman’s Child’, een verwijzing naar haar legendarische vader, Victor Brox, past in deze categorie. Van de covers is Kyla’s klassieke interpretatie van
‘Hallelujah’ er één die je van je sokken blaast, echt, luister en je zult merken dat dit een feit is..

Een beproefd viertal met de standaard zanger plus gitaar-, bas- en drumbezetting vertrekt vanuit bluesrock hoek wanneer Kyla op haar fluit begint, een geluid dat doet denken aan het Afrikaanse atavisme. Kenners van de bluesgitaar zou jou misschien willen wijzen op het vermogen van Paul Farr om de expressieve kracht van de onsterfelijke Peter Green en Jimi Hendrix te kanaliseren, en zijn vermogen om Kyla’s stem te schaduwen. Drummer Mark Warburton en bassist Danny Blomeley kalibreert de toonhoogte van de intensiteit in perfecte eenheid, of het nu ingetogen of voluit gespeeld wordt, Kyla en de band bereiken een perfecte balans tussen gevoeligheid en wreedheid.

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

Kyla Brox Bluesman’s Child Live at the Royal Exchange (2020)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE