Jason Ricci & the Bad Kind – Behind the Veil

Gulf Coast Records kondigt de releasedatum, 29 september 2023, aan van Behind the Veil, het debuut van het sololabel van mondharmonicameester Jason Ricci uit New Orleans en zijn band The Bad Kind.

Behind the Veil werd geproduceerd door Jason Ricci en Tony Daigle en opgenomen in Dockside Studio, Maurits, Louisiana. De band is Jason Ricci – diatonische en akkoordharmonica, zang en back-up zang; Ricci’s vrouw Kaitlin Dibble – zang en achtergrondzang; Brent Johnson – gitaar en achtergrondzang; Jack Joshua – contrabas, elektrische bas, zang en achtergrondzang; en John Perkins – drums en achtergrondzang. Speciale gasten zijn onder meer Joe Krown – piano en Hammond B3-orgel (nummers 2, 8, 12); Gulf Coast-labelgenoot Joanna Connor – gitaar (track 10) en Lauren Mitchell – achtergrondzang.

Jason Ricci vertelt over elk van de singles:

“5-10-15” – “Dit was eigenlijk het nummer waardoor ik deze cd wilde opnemen. Zangeres Kaitlin Dibble heeft dat nummer al een paar jaar gezongen en de radertjes in mijn hoofd begonnen te draaien over hoe ik het kon vastleggen zoals ik zoveel deuntjes hoorde in de WWOZ-show van Bob Murret. Ik hou van het R&B-gevoel in New Orleans en ik denk echt dat we het hier hebben vastgelegd dankzij Tony Daigle, Kid Andersen en de band natuurlijk. De gehele cd is in één kamer live opgenomen en was gecentreerd rond dit nummer.”

“St James Infirmary” – “Deze oude standaard is bijna de ‘Mustang Sally’ van de muziek uit New Orleans, dus als ik ooit gedacht had dat we hier niets heel bijzonders hadden, zou ik het nooit op het podium hebben gespeeld, als ook niet op dit album.”

“Why Don’t We Sleep On It” – “Kate en ik hadden een zeldzame ruzie en de band had behoefte aan nog wat muziek. Dus ging ik zitten om een ​​deuntje te schrijven over hoeveel beter ik het zou doen zonder haar en bleef toen haar stem horen of de mijne die me de waarheid van haar kant vertelde … Dus ik schreef onze beide delen; zij vond het geweldig; we hebben het goedgemaakt en een leuk duet gehad.“

Tracks:
01 Casco Bay – Jason Ricci
02 5-10-15 – Rudy Toombs
03 Baked Potato – Jason Ricci / Stachurski Shawn Dustin
04 Cirque du Soleil – Jack Joshua
05 Wrong Kind of Easy/Nobody But You – Kaitlin Dibble / Walter Spriggs
06 Ain’t She Fine – Bobby Rush
07 St. James Infirmary – Irving Mills / Don Redman
08 Why Don’t We Sleep On It – Jason Ricci / Brent Johnson
09 Terrors of Nightlife – Dax Riggs
10 No Way – Kaitlin Dibble
11 Shipwreck – Jeff Turmes
12 Hip Hug-Her – Booker T. & the M.G.’s (Steve Cropper

Muzikanten:
Jason Ricci: Vocals and Diatonic and Chord Harmonica
Kaitlin Dibble: Vocals
Brent Johnson: Guitar and Backup Vocals
Jack Joshua: Double Bass, Electric Bass, and Vocals
John Perkins: Drums and Backup Vocals

Gast muzikanten:
Joe Krown: Piano and Hammond B3 Organ (tracks 2, 8, 12)
Joanna Connor: Guitar (track 10)
Lauren Mitchell: Backup Vocals

Release: 29 september 2023
Label: Gulf Coast Records

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
MAANDAGAVOND: NOTHING BUT THE BLUES – NON-STOP van 20:00 – 22:00
DINSDAGMORGEN: NOTHING BUT THE BLUES – NON-STOP van 03:00 – 05:00
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE