Jhett Black – Babel

Het nieuwe album (cd en vinyl) dat op 1 september uit is gekomen op Rumblestump Records van rootszanger/multi-instrumentalist Jhett Black, is tegelijk een diepe duik in de diepten van de Delta en een expeditie naar de toekomst van de bluesmuziek.

Na de successen van Jhett Black’s debuut-EP Roots en de overwinningen op de lnternational Blues Challenge in 2022 begon Jhett aan een zelfgeproduceerde excursie samen met Glenn Halverson (die het album mixte en masterde) en coproducenten Al Basile en Callie Sioux. en uit de traditionele gebieden van de blues, terwijl de integriteit van het genre behouden blijft. Babel wordt gedistribueerd door Smith Entertainment Distribution.

De donkere en zware inhoud van Babel, dat tien originele nummers bevat, plus een verschroeiende cover van de Freddie King-klassieker ‘Going Down’, wordt benadrukt met de soepele en intieme croons van Jhett’s bas/baritonstem die explodeert in hartstochtelijk gegrom dat over de grenzen tussen rock, soul en blues gaat. Resonator slide-gitaren huilen en dronen met traditionele dead-thumb stijlen tegen overdreven wazige gitaarklanken die het grootste deel van de melodieuze inhoud dragen, terwijl de zwaar swingende shuffles van drummer Dusty Skins zuidelijke grooves met eerbied en intensiteit vasthouden.

Het ontbreken van basgitaar op de plaat benadrukt de relatie tussen gitaar en drums, terwijl lagen-op-lagen van weelderige synthklanken het geluid in het moderne palet brengen, waardoor het geluid een duidelijk Lead Belly-meets-ZZ Top gevoel krijgt.

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
MAANDAGAVOND: NOTHING BUT THE BLUES – NON-STOP van 20:00 – 22:00
DINSDAGMORGEN: NOTHING BUT THE BLUES – NON-STOP van 03:00 – 05:00
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE