Maddy Ringo – Wake Up Woman

Maddy groeide op in de operawereld bij de Canadian Children’s Opera Company en is haar hele leven omringd door muziek. Toen de pandemie de deuren voor live theater sloot, richtte Maddy zich op folkmuziek in het centrum van Toronto. Nu ontwikkelt ze een carrière in folk-Americana rond Ann Arbor, terwijl ze een Bachelor of Music in klassieke zang volgt aan de Universiteit van Michigan.

Als dochter van een geboren en getogen Canadese en een Amerikaanse pacifist, haalt Maddy’s songwriting inspiratie uit de muziek uit haar jeugd in het Midwesten: Canadese folk, Americana uit de jaren zeventig en folkpunk uit de jaren negentig, met mezzozang zoals K.D. Lang en bluesy randje dat doet denken aan Joni Mitchell.

Haar muziek is zwaar lyrisch en onderzoekt de creativiteit van de interne wereld binnen een vervreemdende technologische samenleving. Ze concentreert zich vaak op thema’s als ecofeminisme, meisjesjaren en de verhalen van mensen en plaatsen, en schrijft met scherpe observatie en sterke empathie.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE