Edward Abbiati – To The Light

Zet 7 oktober 2023 in je agenda, want Edward Abbiati, ex-frontman van Lowlands (“een van Europa’s hardst werkende bands” – Rock’N’Reel R2 Magazine, VK), keert terug met zijn tweede soloalbum, “To The Light “. Het is een kleurrijke mix van rock, folk en punk, die luisteraars meeneemt op een achtbaanrit en zowel rauwe energie als stillere introspectie oplevert.

Gedurende het hele album worden de suggestieve songwriting en emotionele vocale levering van Edward Abbiati aangevuld met het muzikale talent van ex Lowlands-leden Maurizio Glielmo op elektrische gitaren, Enrico Fossati op bas en Mattia Martini op drums. De koperbriljantie van Lowlands-alumni Andres Villani en Max Paganin, maar ook van Will Allen Jr en Alvin Davis (Edwin Starr).

Met een indrukwekkende selectie gastmuzikanten, waaronder Marco Diamantini (Cheap Wine), Stiv Cantarelli (ACC) en Francis Carnelli (The Mama Bluegrass Band), wordt deze rock-‘n-roll-explosie verrijkt door de strijkers van David Henry (Matthew Ryan, Yo La Tengo ), het orgel van Joey Huffman (Soul Asylum, Drivin’N’Cryin), Winston Watson op drums (Bob Dylan, Giant Sand en momenteel MC5) die met Edward en Chris Cacavas “Me And The Devil” opnam.

Ook terug, zoals op alle albums van Edward Philly-legende Mike “Slo Mo” Brenner (Marah, Magnolia Electric Co., Wild Pink) op lap steel.

Het album werd gemixt door Chris Peet in Northhouse Studios in Wales en gemasterd door Alex McCollough bij True East Mastering in Nashville.

“To The Light” wordt met trots uitgebracht door het gerenommeerde en geweldige Appaloosa Records-label, de thuisbasis van gewaardeerde artiesten als Fabrizio Poggi, Michael McDermott en de legendarische Eric Anderson.

“To The Light” dient als het elektrische vervolgalbum van zijn akoestische voorganger, “Beat The Night” uit 2020. Zet je schrap voor een buitengewone muzikale reis, terwijl ‘To The Light’ ons met hernieuwde hoop door de duisternis leidt.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE