EG Kight – Sticks & Strings

Met Sticks & Strings presenteert het EG Kight Trio zich in een eenvoudige, akoestische setting. EG en haar ‘jongens’, zoals ze ze liefkozend noemt – Gary Porter en Ken Wynn – bied met deze nummers een grote verscheidenheid aan blues/rootsmuziek, waarvan er negen zijn geschreven of mede-geschreven door Kight. De cd bevat ook een cover van Gregg Allmans “Come and Go Blues.” Variërend van berusting over een mislukte relatie in ‘All Things Considered” bij het leuke/rootsy-verhaal van wat haar door de jaren heen heeft geholpen in moeilijke tijden in “God, Goats and Guitars” (met Kight’s moeder op de achtergrondzang), tot de levendige beelden geschilderd met de tekst van “Changes Coming Down” en op het slotlied “I Won’t Ever Give Up”, gaat de plaat helemaal over relaties – het goede, het slechte en het lelijke.

Ongeacht het onderwerp van het lied, als EG en haar jongens samenkomen, in de studio of op het podium, dan is er magie. EG heeft sinds haar 25 jaar blues 18 nominaties in de muziekindustrie op haar naam staan, waaronder enkele voor Song of the Year, Album of the Year, and Female Artist. In een steeds veranderend muzikaal landschap blijft Kight dat doen waar zij goed in is, helpen de hedendaagse blues vorm te geven met haar rijke zang, goed gemaakte liedjes, met echte zuidelijke charme en een onweerstaanbare geest.

“Ze is zo stijlvol, brutaal, zelfverzekerd en geloofwaardig als maar kan”. – American Songwriter Magazine

“…een kruising tussen het door bourbon gevormde stem van Bonnie Raitt en de emotionele zang van Phoebe Snow”. – CityBeat Cincinnati

“…een uniek landelijk, diep persoonlijk geluid en stijl”. – Taylor Guitars Magazine

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
MAANDAGAVOND: NOTHING BUT THE BLUES – NON-STOP van 20:00 – 22:00
DINSDAGMORGEN: NOTHING BUT THE BLUES – NON-STOP van 03:00 – 05:00
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE