Max Beesley’s High Vibes – Zeus

“Zeus” is het allereerste volledige album van Max Beesley’s High Vibes ensemble, dat twee klassieke 12inches uitbracht op Boogie Back Records op het hoogtepunt van de Acid Jazz-beweging in 1993/1994. Voor “Zeus” wilde Beesley iets heel speciaals creëren en contacteerde enkele van de beste sessiespelers ter wereld om op de plaat te spelen.

Steve Gadd was een vriend van vele jaren geleden toen de twee speelden op het album “That’s Right” van George Benson uit 1996. Steve kwam aan boord en suggereerde dat zijn goede vriend Walt Fowler een geweldige aanvulling zou zijn voor solo’s op flugel en trompet. Walt zei dat hij graag deel zou uitmaken van de plaat en dat hij het geweldig vond om mee te werken. Zijn geluid is onovertroffen en perfect voor de High Vibes plaat. Max nam vervolgens contact op met de beroemde gitarist Dean Parks, een van de meest opgenomen artiesten van de 21e eeuw. Dean hield ook van de nummers en wilde delnemen. Max bewondert Luis Conte al vele jaren en hij heeft intensief samengewerkt met Steve, Dean en Walt in de James Taylor-band met vrijwel alle artiesten ter wereld, dus het was geweldig om hem aan de line-up toe te voegen.

Jerry Meehan is de goede schoolvriend van Max. Samen hebben ze liedjes en filmmuziek geproduceerd en geschreven en met vele artiesten getourd. Jerry was ook co-producer van de plaat: “Jerry is mijn meest favoriete bassist ter wereld en zijn muzikaliteit is onovertroffen”. Tenslotte speelt Max’ goede vriend Christian Sands keyboards op het album. Max noemt hem vandaag de dag een van de grootste spelers van zijn generatie en wilde hem heel graag op de plaat hebben. De bijdrage van Christian is fenomenaal. The Horn House ronden de muzikanten af. Nichol Thomson op trombone, Tom Walsh trompet en Mike Davis voegt ook trompet toe op sommige nummers. Zij zijn de favoriete blazerssectie van Max. Nichol en Max hebben alle hoorns gearrangeerd en het resultaat is opwindend.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE