Mathias Lattin – Up Next

De snel opkomende jonge Texaanse muzikant Mathias Lattin won de eerste plaats bij de International Blues Challenge 2023 in de categorie band en de prijs voor beste gitarist op 20-jarige leeftijd. De opwinding verspreidt zich snel.

Mathias was afgestudeerd aan het veelgeprezen programma Kinder High School for Performing and Visual Arts en kreeg een studiebeurs aangeboden aan het Berklee College of Music in Boston, maar de pandemie schrapte die plannen al snel. Mathias maakte snel naam in de Houston-scene, speelde in de bluesjams van Jonn Del Toro Richardson toen hij 13 was, en sloot zich later aan bij de band van Keeshea Pratt. Houstonianen als Annika Chambers en Shawn Allen dienden als mentoren en inspiratie. Zijn opleiding als jazz-gitarist komt tot uiting in zijn soulvolle blues, jazz-achtige akkoorden en funky baslijnen. Mathias schreef en produceerde alle nummers op UP NEXT.

In een recent Living Blues-artikel drukt Lattin zijn gevoel uit voor de ontzagwekkende kracht van muziek: “Muziek heeft letterlijk de levens van mensen kunnen redden. De verhalen die het kan vertellen, de emoties die het kan overbrengen, het is iets krachtigs. Het zet ons in beweging, het geeft ons het gevoel. Het maakt ons – bij gebrek aan een betere term – menselijk. En zonder dat zou deze wereld een heel andere plek zijn, een andere ervaring. Zonder dat zou het allemaal minder menselijk, meer mechanisch zijn .”

Dit najaar gaan Mathias en zijn band flink op pad ter ondersteuning van de nieuwe plaat. Onlangs nam hij deel aan Joe Bonamassa’s Keeping the Blues Alive at Sea Cruise als speciale gast van Christone “Kingfish” Ingram, uitgevoerd in de Big Blues Bender in Las Vegas, en hij is enthousiast voor het Telluride Festial en de legendarische Rhythm and Blues Cruise.

De eerste single van het album, dat op 15 september verscheen, is ‘Lose Some Weight’, een opzwepende funky blues met een twist, een dieetplan dat geen enkele vriendin wil horen: “Your loving tastes so good / So good I just can’t breathe / I need to lose some weight / So I guess you’ve gotta leave.” Ja, de teksten van Mathias zijn net zo scherp als zijn gitaarspel.

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
MAANDAGAVOND: NOTHING BUT THE BLUES – NON-STOP van 20:00 – 22:00
DINSDAGMORGEN: NOTHING BUT THE BLUES – NON-STOP van 03:00 – 05:00
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE