King Falcon – King Falcon

Rechtstreeks uit Queens komend met een opwindende mix van moderne rock en een vleugje vintage gitaar, heeft de uit New York afkomstige groep King Falcon hun langverwachte titelloze debuutalbum aangekondigd, dat op 27 oktober uitkomt via Mascot Records. De ultra-pakkende songwriting van King Falcon combineert indierock-avontuur met klassieke rock-branie en doet denken aan artiesten als Black Keys, Jack White, Cage the Elephant, The Strokes, Royal Blood en The Killers. Om de aankondiging te vieren heeft King Falcon een videoclip uitgebracht voor hun nieuwste single ‘Rabbit Gets The Gun’, een kleurrijk electropopnummer met voortstuwende bas- en drums-gedomineerde coupletten en een uitzinnig leuk meezingrefrein. ‘Het nummer gaat over een omkering van de macht”, legt frontman Michael Rubin uit. “De outcasts en weirdo’s komen in opstand.” Bekijk de video hier:

De aankondiging volgt op de release van de twee recente singles van de band, “Ready Set Go” en “Cadillac”, die beide indrukwekkende aandacht hebben gekregen en nu elk meer dan 500.000 streams hebben. Met een piek op een indrukwekkende nummer 5 op de Amerikaanse Submodern Singles Chart, rocker ” Ready Set Go weerspiegelt perfect de hectische energie en stadsuitbreiding van de geboorteplaats van King Falcon, terwijl de videoclip voor “Cadillac” een visuele traktatie biedt, waarin een Ferris Bueller-achtige escapade wordt vastgelegd met de verbluffende rode Eldorado Cadillac uit 1957 van een vriend.

Badend in garagegitaarriffage, powerpoprefreinen, soulvolle melodieuze leadzang en rijke indierock-atmosferen, is het verhaal van het album een ​​krachtig bewijs van vriendschap, persoonlijke groei en de gedurfde droom van het leven in een rock-‘n-roll-fantasie. En met het vakmanschap van producer Marshall Altman en de mix door de twaalfvoudig Grammy-genomineerde Mark Needham belooft het album een ​​sonische ervaring als geen ander.

Michael’s reis naar muziek begon tijdens zijn vroege dagen bij Guitar Hero. “Mijn vader grapte vaak: ‘Je brengt zoveel tijd voor de tv door met dat spel, waarom zou je niet de echte gitaar leren spelen?'” herinnert Michael zich. Hij accepteerde de uitdaging, pakte een gitaar en samen met James Terranova – die zowel als drummer als af en toe als opnametechnicus fungeerde – begonnen ze aan hun muzikale onderneming. In 2020 bracht het duo de funky en aanstekelijk pakkende single “Shake! Shake! Shake!.” De evolutie van het duo naar King Falcon, gekenmerkt door de komst van Tom Diognardi als drummer en James die overging op bas, wakkerde hun ware muzikale potentieel aan.

De pandemie maakte echter de kalender van King Falcon schoon vóór hun debuutshow. De jongens maakten het beste van de situatie door hun single ‘When The Party Is Over’ naar labels te sturen. “Dat nummer vertegenwoordigde hoe ik mijn ouders, en mezelf, ervan probeerde te overtuigen dat ik ergens gitaar kon gaan spelen”, zegt Michael. Het nummer bleek een topper voor de band en bezorgde hen een platencontract bij Mascot Records.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE