Alex Lopez – Looking For A Change

Sunshine state-zanger/songwriter/gitarist Alex Lopez keert terug naar zijn roots voor zijn zevende album Looking For A Change. De gitarist groeide op in Cleveland, Ohio, de thuisbasis van de rock-‘n-roll Hall of Fame, en werd sterk beïnvloed door de Britse invasie en de gitaarhelden van eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Voor de nieuwe collectie van tien nummers heeft Lopez de productie teruggebracht tot een eenvoudige powertrio-modus, waarbij hij opnam met drummer Kana Leimbach en bassist Steve Roberts. De negen nieuwe originele nummers en één geïnspireerde cover brengen de beste elementen naar voren van Page, Clapton, Beck, Hendrix en al die krijgers die het powertrio-archetype hebben gecreëerd.

Het riff-tastische gitaarlied ‘Train’ opent met een Funk 49-explosie van ongebreidelde genegenheid en ‘More Cowbell’-liefde. Het bluesrockfeest van de jaren 70 gaat verder met het door Zeppelin geïnspireerde ‘Whiskey Covered Woman’, terwijl Lopez meer leads in Jimmy Page-stijl en ritmelijnen naar beneden gooit voor de grote Bonzo-drums van Kana Leimbach. Lopez beschrijft zijn liefde voor de muziek waaraan hij zijn leven heeft gewijd op het meeslepende ‘Blues They Rock’. Het titelnummer, ‘Looking For A Change’, is opnieuw een eerbetoon aan de New Yardbirds en had gemakkelijk een verloren nummer van Zeppelin 1 tot en met 4 kunnen zijn, aangezien elke noot een perfecte herschepping is van hun baanbrekende stijl die generaties van muzikanten heeft beïnvloed.

Het lieflijk swingende ‘Spanish Blues’ vertelt over een romantische ontmoeting op een exotische locatie en het idee van wat er had kunnen zijn vóór een dramatische Latin rock-outro. Lopez verzacht de ruwe randen van het twaalf maten tellende ‘Tell Me’, maar dat is wel het bijtende verhaal van liefdesverdriet blijft de kern van de lowdown blues. De frisse funk-groove in ‘Wild As The Wind’ is een overtuigend gegeven voor de autobiografische les over motivatie. Het trio wisselt ritmische figuren uit die de loop van een ronde vrouw nabootsen op de slinkse funkrocker ‘She’, voordat Lopez diep in zijn emotionele kern graaft op de zwoele powerballad ‘Night Closing In’. Een van de meest geliefde jams van supergroep Cream, de klassieker ‘Politician’ uit 1968, sluit de set af met het trio dat de ironische tirades van Jack Bruce met vuur en sluwheid op zich neemt en zijn hatelijke commentaar fris en actueel houdt als altijd. Looking For A Change is groots gitaren- en drumplezier van Alex Lopez. – Rick J Bowen

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
MAANDAGAVOND: NOTHING BUT THE BLUES – NON-STOP van 20:00 – 22:00
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE