Afton Wolfe – The Harvest

Sommigen zeggen dat het leven begint in de lente, maar dit najaar in Nashville.
Artiest Afton Wolfe laat horen waar de tijd begint van The Harvest. In samenwerking met producer Doc Sarlo (Feisty Records, Altered Statesman, Adam Trumbo, Jim Skinner Blues Trio) werden zeven nummers opgenomen, allemaal geschreven door de ervaren Nashville-songwriter (en Wolfe’s schoonvader) L.H. Halliburton, en ook The Harvest versterkt en blijkt Wolfe’s genre vloeibaar, maar het toont vooral geweldige nummers die artistiek geproduceerd en gearrangeerd zijn en krachtig uitgevoerd.

Foto: Keith Kujath

BIO:
Afton Wolfe heeft veel petten opgehad, van filosoof tot advocaat, neurowetenschapper tot barman, van Washington tot Tennessee, maar zijn roots zijn die van de rock-, blues- en soulmuziek van Mississippi. Gewapend met een
extra diepe liefde voor Oscar Wilde, Leonard Cohen, Tom Waits en Elvis Costello, de muziek van Wolfe zit treffend ergens tussen deze invloeden. Zijn jongste muzikale ervaringen was zingen op het podium met zijn moeder in de State Boulevard Baptist Church in Meridian, MS. Met een paar starts in stops tussen opnames en toeren door, tussen studeren en alternatieve manieren vinden om in hun levensonderhoud te voorzien, soms als verdediger en soms beklaagde voor de rechter, is Wolfe een consistente songwriter gebleven waar hij over alle facetten van zijn omzwervingen nadenkt.

Format: CD, DL & STREAM
Label: Grandiflora Records
Release: 17 november 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE