Erik Dahl Ensemble – Everyone’s Too Sad For Everything

Erik Dahl Ensemble extraheert een lichte duisternis op hun nieuwe album “Everyone’s Too Sad For Everything”, uitgekomen op 14 september 2023.

De muziek komt van diep van binnen. In maart 2020 bracht de groep hun eerste album uit. De mogelijkheid om te toeren verdween onmiddellijk. Er werden talloze emoties opgeroepen door het gebrek aan concerten en sociaal leven.

Erik over het proces: ”Dat specifieke gevoel wilde ik omzetten in muziek. De eenzaamheid, een stijgende melancholie, verdriet dat komt en gaat. Terwijl ik begon met het schrijven van de muziek kwam ik in een boek de zinsnede ‘Everyone’s Too Sad For Everything’ tegen. De woorden zijn paradoxaal, in eerste instantie klinkt het zo somber. Maar er is ook iets anders, lichtelijk absurd, bijna humoristisch. Het is eigenlijk een beetje hoopgevend om je verdriet met anderen te delen.”

Muziek transporteert ons naar een innerlijk landschap. Het verwijst naar een geheime wereld die het bewustzijn niet kan bereiken. Dit is een plek met zowel licht als duisternis. Om daar te komen moet je alleen het onbekende in durven reizen. Muziek is dat ons beweegt. We zijn allemaal te verdrietig. Wij zijn de kwetsbaren. Maar we zijn ook winterhard als bergberken. We voeren een ceremonie uit, een dans op de Apocalyps. We kunnen de punten samenvoegen om nieuwe patronen te vormen. De vlinder op de cover staat voor transformatie en hoop.

Erik Dahl Ensemble maakt muziek in een droomland tussen genres. De leden van de groep zijn ervaren artiesten in de Zweedse jazz- en volksmuziekscene. Ze verrijken de muziek met hun veelzijdige persoonlijke expressies. De groep is gevestigd in Göteborg en wordt geleid door de veelgeprezen componist Erik Dahl, wiens composities melodische eenvoud in evenwicht brengen met experimentele impulsen.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE