Eddie Adcock and Talk of the Town – Eddie Adcock and Talk of the Town

Eddie Adcock, een voormalig boerenknecht, professionele bokser, concierge van een middelbare school, plaatwerkmonteur en drag-car racer, heeft het allemaal gedaan. En dan hebben we het nog niet eens over zijn roemruchte carrière als banjospeler, gitarist, mandolinist, zanger en songwriter. Eddie Adcock, geboren in 1938 in Scottsville, Virginia werd in de Bluegrass Music Hall of Fame in 1996 opgenomen, heeft een lange en veelbewogen carrière in de muziek achter de rug.

Al vroeg ondersteunde Adcock sleutelfiguren als Smokey Graves, Mac Wiseman, Bill Harrell, Buzz Busby en Bill Monroe voordat hij een partnerschap (in muziek en leven) vond met zijn vrouw, gitarist, zanger en songwriter Martha Hearon Adcock. Talk of the Town was een van de vele projecten waar Eddie en Martha samen aan werkten, waarnaast ze in respectievelijk 1987 en 1988 twee albums opnamen met de groep voor CMH.

Dit titelloze debuut van de groep valt niet alleen op door zijn uitstekende muzikaliteit, creatieve arrangementen en gevarieerde selectie aan liedjes, maar ook omdat het een aantal grote vrouwen in de bluegrass in de schijnwerpers zet als ondersteunende en aanbevolen instrumentalisten. Martha Hearon Adcock, Missy Raines, Susie Gott en Jody Maphis werken samen met Eddie om een ​​wervelende verzameling nummers af te leveren die elke luisteraar van Amerikaanse rootsmuziek zeker zal plezieren.

Eddie’s vaardigheden als arrangeur komen hier naar voren, werkend in verschillende stijlen en uitgerust met een ensemble van expertniveau. Over western swing (“I’m Walkin’”), rockabilly (“Baby, Let’s Play House”), jump blues (“Saturday Night Fish Fry”), folkballads (“A Rose on the Riverbank”), bluegrass barnburners ( “The Hotter She Burns”), en zelfs een cover van Creedence Clearwater Revival (“Up Around the Bend”), toont het hele ensemble hun vaardigheden en aanpassingsvermogen en maakt een album met veel ups, downs en alles daartussenin. Bovendien laten originele nummers als ‘Renaissance Man’ en ‘Eddie’s Matchbox Blues’ deze uitstekende instrumentalisten zien als ervaren solisten en begeleiders.

Alles vastgelegd in de onberispelijke kwaliteit en hoogwaardige productie die je kunt verwachten van een CMH-opname uit die tijd, is dit album een ​​cruciale toevoeging aan de catalogus van zowel Adcock als CMH. Voor het eerst digitaal beschikbaar, we raden je aan er een draai aan te geven en te luisteren naar wat de Talk of the town te zeggen heeft.

Release: 27 oktober 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE