The Third Mind – 2

The Third Mind bestaat uit: Jesse Sykes, Dave Alvin, Victor Krummenacher (Camper Van Beethoven, Cracker, Monks of Doom), David Immergluck (Counting Crows, Monks of Doom, John Hiatt) en Michael Jerome (Richard Thompson, Better Than Ezra) .

Hun titelloze debuutalbum verscheen aan het begin van de Covid-lockdown en wist toch indruk te maken in de wereld van de psychedelische jambandrock. Tot op heden heeft het album ongeveer 2.000 lp’s en 4.000 cd’s zijn weg gevonden en dit is te toeren. Als voorbeeld van de diepe band die deze groep heeft opgebouwd met muziekliefhebbers: Terry Currier van Music Millennium had dit op nummer 1 staan ​​op zijn officiële best-of-lijst aan het einde van het jaar voor 2020. En het lijkt erop dat mond-tot-mondreclame van smaakmakers als Terry een groot succes is, een deel van de reden dat dit album erin slaagde een voet tussen de deur te krijgen toen de wereld zijn deuren sloot.

Jesse Sykes staat vooraan en verzorgt alle zang op dit album. Onderdeel van de stap is om The Third Mind op te richten als band, en niet als een zijproject van Dave Alvin. Deze verzameling van zes nummers weerspiegelt absoluut het geluid van een groep die zijn basis vindt in een langverwachte tweede ronde in de studio. De set bevat covers van ‘Sally Go Round The Roses’, ‘Groovin’ is Easy’, ‘Why Not Your Baby’ en meer. Het bevat ook het origineel, “Tall Grass”, en beslaat de lengte van drie LP-kanten. De vierde zijde van de LP bevat een ets van de Third Mind-mandala van Tony Fitzpatrick. De albumhoes bevat artwork van Lou Beach (die de hoes maakte voor het eerste soloalbum van Dave Alvin).

Release: 27 oktober 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE