Zonke meets York – The Early Tapes

ZONKE ontmoet YORK…. Wanneer twee getalenteerde kunstenaars samenwerken om iets moois te creëren.

Singer-songwriter ZONKE zette voor het eerst haar tanden in de muziekindustrie met Culture Clan, een achtkoppige hiphop- en soulband opgericht door componist-producer YORK en gevestigd tussen Duitsland en Zuid-Afrika. De band won vervolgens twee prijzen en maakte indruk op het publiek in Zuid-Afrika, Europa en daarbuiten.

ZONKE’s stijl en stem zijn ongeëvenaard qua kracht en techniek. In korte tijd werd haar talent duidelijk en onmiskenbaar en vestigde ze zich stevig als een van de coolste jonge afro-soulzangers van zuidelijk Afrika!

Een paar jaar later is het winnende duo herenigd tijdens ZONKE meets YORK, om The Early Tapes uit te brengen, gepland voor release op 27 oktober via Upper Level Records. Deze prachtige samenwerking van 2 buitengewone artiesten uit 2 verschillende continenten heeft een reeks warme en oorvriendelijke nummers opgeleverd waaruit hun liefde voor muziek blijkt.

Het album is opgenomen met een aantal geweldige muzikanten die gebruik maakten van vintage instrumenten, waaronder strijkers en percussie. Het eindresultaat is een muzikale reis tussen Amerikaanse nu soul, Europese acid jazz, met een snufje Afrikaanse invloeden. Eerste single ‘Someday’ zet meteen de toon voor het album met een flirterige sax en groovende beat waarop ZONKE’s stem moeiteloos zweeft. Tweede single “Wena Wedwa” wordt gezongen in het Xhosa, een prachtige taal die de luisteraar meteen meevoert naar Zuid-Afrika. De derde single “It’s Love” gaat in deze richting verder, opnieuw met saxactie verzorgd door YORK, in perfecte muzikale harmonie met de luchtige zang van ZONKE. Terwijl in ‘Only You’ YORK een soulvolle fluitachtergrond vormt voor ZONKE’s fluweelzachte stem die lyrisch wordt over het onderwerp liefde. De laatste single “Walk On” is een groovy nummer, ondersteund door Denise M’Baye op rap.

Al met al levert The Early Tapes tijdloos mooi af dat een must is voor alle liefhebbers van soul en groovy jazz.

Release: 27 oktober 2023
Label: Upper Level Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE