Emma Wilson – Memphis Calling

Sensationele Britse Rhythm & Blues Singer Emma Wilson brengt haar nieuw album “Memphis Calling” uit. Met ongelooflijk vocaal talent en songwriting werd zij met de release van haar debuut album “Wish Her Well” al onder aandacht gebracht van het internationale publiek en won zij de titel van “Emerging Blues Artist of The Year” met de UK Blues Awards’ 2022. In januari 2023 bezocht Emma haar distributie bedrijf ‘Select-O-Hits’ in Memphis en had een ontmoeting met bedrijfseigenaar Johnny Phillips die enthousiast was om te vertellen dat de familie ‘Sam’ Phillips Recording’ Studios bezat en had onlangs de originele STAX opnameconsole verworven en ze zou daarheen moeten gaan en haar nieuwe album opnemen.

“Dit was een kans die ik niet mocht missen, dus in juni ’23 keerde ik naar Memphis terug. Producent Scott Bomar haalde de legendarische Memphian muzikanten binnen. De opnamesessie was zo soulvol – doordrenkt van rhythm en blues. Zingen met een ongelooflijke band..in Sam Phillips Studio, het was een magische ervaring. Op deze plaat wil ik een moderne Engelse vrouw vertegenwoordigen, diep beïnvloed door de muziek van Memphis, met haar eigen Britsheid meebrengt en maakt er een album mee met een uniek eigentijds geluid en ik geloof dat we dit hebben bereikt” – Emma Wilson

Muzikanten:
LEAD VOCAL : EMMA WILSON
GUEST VOCALS ON “WHAT KIND OF LOVE” : DON BRYANT (Co-wrote ‘I Can’t Stand the Rain with Ann Peebles)
ORGANS : CHARLES HODGES (Hammond B3 legend, Hi Rhythm Section)
BASS : LEROY HODGES (Hi Rhythm Section)
DRUMS : STEVE POTTS (Booker T & The MGs / Greg Allman Band)
ELECTRIC PIANO / ACOUSTIC PIANO / WURLITZER : ARCHIE “HUBBIE” TURNER (Hi Rhythm Section)
GUITARS : JOE RESTIVO (The Bo Keys)
TENOR & BARITONE SAXOPHONES : KIRK SMOTHERS (The Bo Keys / Cyndi Lauper)
TRUMPET : MARC FRANKLIN (The Bo Keys / Cyndi Lauper)

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
MAANDAG T/M VRIJDAG BLUES & JAZZ van 00:00 TOT 06:00
MAANDAG, WOENSDAG, DONDERDAG: VAN ECK DRAAIT BLUES – NON-STOP van 20:00 – 21:00
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE