Tzeitel – Drömfärden

Tzeitel is een Zweeds trio, geboren uit het collectieve verlangen van de leden om zich steeds dieper onder te dompelen in klezmermuziek met zijn fantastische overvloed aan melodieën, ritmes, geluiden en krachtige emoties.

De groep heeft ruim vijftien jaar lang Klezmer en zijn grensgebieden verkend, en ze hebben een unieke plek in dit brede muzikale landschap, waar traditionele melodieën elkaar ontmoeten met nieuw gemaakte muziek.

Door de jaren heen heeft Tzeitel zich gevestigd als een van de belangrijkste klezmergroepen in Zweden honderden concerten in Scandinavië. Hun magnetische podiumpresentatie en persoonlijk contact met hun publiek laat niemand onberoerd.

Onder degenen die hen hebben geïnspireerd zijn Kroke, Crakow Klezmer Band, John Zorn & Masada String Trio, Alicia Svigals, Astor Piazzolla.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE